Nejlepším smartphonem na MWC 2017 vyhlášena Xperia XZ Premium

43

Každoročně se na barcelonském veletrhu MWC vyhlašuje i nejlepší novinka mezi chytrými telefony, případně zařízeními k nim připojitelnými. Letos tuto kategorii opanovalo Sony se svým modelem Xperia XZ Premium.

Sony Xperia XZ Premium

Mnohým mohl letošní ročník veletrhu MWC přijít trošku nudný a chudý. Svědčí o tom i fakt, že velkou pozornost přilákala Nokia s reinkarnací modelu 3310. Zazářilo však i japonské Sony, které vytáhlo s novým modelem Xperia XZ Premium. Tento špičkově vybavený smartphone má například zbrusu nový procesor Snapdragon 835 nebo displej se 4K rozlišením. Tím by však asi více uživatelů neuchvátil. Tajným trumfem je nový fotoaparát s funkcí Motion Eye. Xperia XZ Premium dokáže zaznamenat působivé zpomalené záběry v HD rozlišení s 960 snímky za vteřinu. Jak to celé funguje, se můžete podívat v našem článku.

TIP! První dojmy ze Sony Xperia XZ Premium se 4K HDR displejem

Sony Xperia XZ Premium

Asociace GSMA si tak letos vybrala právě Xperii XZ Premium a ocenila ji jako nejlepší nově představený smartphone na veletrhu MWC. V minulosti si toto ocenění odnesl například Samsung Galax S6 (edge), HTC One či Nokia 808 PureView.

„Xperia XZ Premium je náš vůbec technologicky nejvyspělejší chytrý telefon,“ uvedl Hiroki Totoki, prezident a generální ředitel společnosti Sony Mobile Communications. „Jsme poctěni tímto uznáním – Xperia XZ Premium získala podporu od partnerů operátorů, médií, spotřebitelů a firem z této oblasti průmyslu, což je potvrzením smysluplnosti naší neúnavné snahy inovovat a nabízet spotřebitelům skvělé produkty a zážitky.“

Sony Xperia XZ Premium – MWC 2017

Technické parametry Sony Xperia XZ Premium

Kompletní specifikace
Konstrukce156 × 77 × 7,9 mm, 195 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,5" (3 840 × 2 160 px)
Fotoaparát19 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostkvěten 2017, 19 990 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Filip
Vzdyt Xperie jsou uz 5 let porad to samy. Na me zapusobilo nejvic urcite LG G6.
Pepa
Jednoznačne zaslúžene... Len tak ďalej Sony ;)
Richy
Jsem rád že Sony nejde stylem kulatých telefonů. Prostě přemýšlí jinak, ostatní jsou marketingoví vypatlanci, kteří napodobují Apple a v životě nikdy nic nepřinesou. Sony je prostě Třída, kdo to nechápe ať nekomentuje. Kupte si LG a nebo Samsung a neotravujte ty s opravdovým vkusem.
Arny2
Těším se až si ho koupím v budoucnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze