Připomínky a úkoly v hezkém kabátku a pomocník pro PC hráče

Android aplikace týdne
1
Připomínky a úkoly v hezkém kabátku a pomocník pro PC hráče
  • Aplikace Mondrecur se postará o vaše úkoly či připomínky a zabalí je do stylového designu
  • Druhá aplikace naopak poslouží PC hráčům a řekne jim, jak dobře rozběhne jejich hardware všechny hry
  • Obě aplikace jsou ke stažení zcela zdarma

Mondrecur a Game Requirements

Mondrecur

Mondrecur je nová aplikace pro zapisování úkolů a připomenutí, přičemž má zatím na kontě jen tisíc stažení. Funkčně toho však oproti podobným aplikacím zas tak moc nového nepřináší. Spíš upoutá svým jednoduchým, ale stylovým vzhledem s opravdu pěknými animacemi, přičemž klepnutím na plus v pravém dolním rohu začneme hned s tvorbou nové připomínky. K nastavení je tu samozřejmě jméno či zkrátka jen text připomínky, v jaký den a v kolik hodin na vás má vyskočit upozornění a zvolit si můžete také pravidelné opakování připomenutí každý den, týden, měsíc či rok, nebo si lze opakované dny vybrat i ručně. No a nemůže chybět ani výběr zvuku upozornění, vypnutí vibrací a podobně.

Mondrecur

Potom se vše jen uloží a šup, máte v seznamu na hlavní stránce další připomínku. Ty se mimochodem barevně odlišují. Můžete vidět, že připomenutí na dnešek či zítřek jsou vybarvená a jejich čas je žlutě zvýrazněn, zatímco upozornění, která jsou nastavena na delší dobu, se snaží naopak zapadnout a jen světle modrá barva zvýrazňuje blížíce se datum.

Zároveň tu najdeme ještě jeden speciální typ upozornění, které vypadá na hlavní obrazovce trošku jinak a v jiných aplikacích jej jen tak nenajdete. Jde o prosté počítadlo, kterému jen dáte jméno a nastavíte, odkdy má začít aplikace počítat. Poté budete mít vždy na očích, kolik dní vám už něco trvá. Pokud tedy třeba chcete zjistit, jak dlouho vám něco vydrží, nebo jak dlouho na něčem pracujete, tak se může takový nástroj vcelku hodit.

Mondrecur

Nic víc už však aplikace nenabízí a v nastavení najdeme především možnost odstranit z aplikace reklamu, která ale není moc výrazná či otravná. Přesto se jí ale můžete zbavit za pár korun na čtvrt roku či na rok, anebo si můžete appku za stovku hned koupit. Ke stažení je každopádně Mondrecur zdarma, takže vyzkoušení nic nebrání. Osobně jsem vcelku zvědav, co vývojáři postupně do aplikace ještě přidají.

Stáhnout Mondrecur - Reminder & Day Counter Manager

Google Play (zdarma)

Game Requirements

Jako menší bonus máme pro vás dnes ještě jednu malou aplikaci, která dobře poslouží každému PC hráči. Jmenuje se Game Requirements a pokud umíte trochu anglicky, tak už určitě víte, k čemu slouží. Pokud hrajete na počítači a chcete vědět, jestli je vaše železo dost silné, aby utáhlo třeba chystaný Assassin's Creed: Odyssey, tak není nic jednoduššího než zapnout tuhle appku, vyhledat hru a klepnout na tlačítko „Can you run it?“. Potom si vyberete, jaký hardware je ve vašem počítači a aplikace vám dá odhad, jak dobře vám hra poběží.

Game Requirements

Takový postup by byl ale vždycky moc zdlouhavý. Proto doporučuji nejprve jít do nastavení a tam si uložit vaší konfiguraci počítače, aby byly pozdější kontroly mnohem rychlejší. I bez toho si ale můžete jen vyhledat danou hru, přečíst si její krátký popis a prohlédnout si výpis doporučených a minimálních požadavků na hardware.

A to je zase všechno, co takhle appka umí. Je toho opravdu málo, takže jsem jí nechtěl dát vlastní díl seriálu, ale jako hráč jí musím alespoň rychle zmínit. Může být totiž opravdu užitečná. I když je pravda, že už roky je dostupná stejná služba formou webu, tak mít takový servis přímo v dedikované aplikaci vždy u sebe v mobilu je přeci jen pohodlnější. Navíc je appka kompletně zadarmo.

Stáhnout Game Requirements

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Game Requirements: K čemu je mi taková appka, když mi počítač, jehož CPU je hluboko pod minimálními nároky, hru rozjede a to na slušný detaily a plynulost :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze