Přihlášení ke Google účtu bez hesla? Možná bude stačit smartphone

3

V dnešní době má mnoho z nás hned několik účtů, ke kterým je nutné si v ideálním případě pamatovat různá hesla. Google nám však možná brzy ulehčí a přihlásit se k jeho účtu bude možné i bez hesla. Stačit by mohlo ověření skrze váš chytrý telefon.

Google logo 2015

Také se vám stává, že se ve všech heslech k různým účtům již pomalu ztrácíte? Totéž patrně napadlo také Google, který testuje novou funkci přihlášení k jeho účtům bez nutnosti vypisovat heslo. S informací přišel na serveru Reddit uživatel rp1226, který je zřejmě zapojen do testovacího programu nové funkce. Vše spočívá v tom, že si svůj telefon nastavíte jako ověřovací s daným uživatelským účtem. Následně se můžete odkudkoliv přihlásit prostým zadáním e-mailové adresy. V daný moment totiž budete vyzváni, ať vše ověříte na telefonu. Na něm se v informační liště objeví možnost ověření a následně otázka s volbou správného čísla. Ono číslo bude prozrazeno na počítači, kde se chcete přihlásit. Nikdo se tak nebude moci přihlásit k vašemu účtu, pokud u sebe nebude mít i váš telefon.

TIP! Google díky updatu umožňuje rychlejší a lepší hledání na Drive

Google

Stále však zůstává několik otázek nezodpovězených. V prvé řadě nevíme, v jaké fázi se testování nachází a tím pádem, jak blízko je případné veřejné nasazení. Otazníky rovněž visí nad kompatibilitou. Není totiž jisté, zda by takovéto ověření bylo možné na všech telefonech s Androidem. Zmíněný uživatel rp1226 vše zkouší na nejnovějším Nexusu 6P, kde se očekává, že novinky od Googlu samozřejmě fungovat budou.

Google

Zdroje: reddit.com, androidauthority.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Maty
Řešením by byla samostatná aplikace, která by sloužila k ověřování. Podobně to ma Microsoft, kdy vám na telefonu vyskočí číselný kód, který musí souhlasit s kódem na pc.
Petr
Nic takovýho nechci.
Kamil Raketa
Kamil Raketa
Co třeba pomocí otisku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze