Přes ovládací centrum v iOS 11 si Wi-Fi ani Bluetooth nevypnete

22
Přes ovládací centrum v iOS 11 si Wi-Fi ani Bluetooth nevypnete
  • Přes ovládací centrum nyní Bluetooth ani Wi-Fi nevypnete, pouze je odpojíte
  • Tyto funkce se znovu aktivují po restartu zařízení, nebo v 5:00 místního času

V úterý vyšel nový iOS 11 pro všechna podporovaná zařízení. Pravděpodobně právě teď objevujete veškeré funkce a změny v novém operačním systému. Je tu ale jedna věc, na kterou nebyl uživatel Applu nikdy zvyklý. Přejeli jste prstem nahoru, objevilo se ovládací centrum, ťukli jste na ikonu Wi-Fi, která se zbarví do šeda a tím ji vypnete, že? Špatně. Totéž platí i pro Bluetooth.

iOS 11 ovládací centrum

Ukázalo se, že pomocí ovládacího centra nyní Wi-Fi úplně nevypnete. Dojde pouze k okamžitému odpojení telefonu od sítě, ke které jste byli připojeni. Pokud totéž uděláte s Bluetooth, odpojíte jej od veškerého příslušenství, ke kterému byl připojen s výjimkou funkcí Handoff, Instant Hotspot nebo Apple Pencil. Všechno, co jste se právě dočetli, je napsáno v oficiální dokumentaci iOS 11. Není to tedy chyba, ale vlastnost. Pokud budete chtít skutečně Wi-Fi nebo Bluetooth úplně vypnout, musíte jít do nastavení a provést to tam.

Apple Pencil

Apple tuto funkci přidal proto, abyste měli i přes vypnuté Bluetooth nadále k dispozici důležité funkce, jako je AirDrop, AirPlay, Apple Pencil nebo Apple Watch. Pokud v ovládacím centru vypnete Bluetooth nebo Wi-Fi, budou automaticky zapnuty znovu v 5:00 místního času, případně po restartu zařízení.

Zdroj: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Baterie
Me by zajímalo proč pod články o Androidu není takhle nablito od somráků s androidem. Asi to bude tím ze nikoho nezajímá :(
Offečka Jablečna
" Není to tedy chyba, ale vlastnost." A až vám iPhone ve spánku zavede rektální sondu, tak "Není to tedy chyba, ale vlastnost." Apple prostě ví, co je pro vás nejlepší. To není jeho chyba, to je jeho vlastnost, jako dokonalost všech produktů. Smiřte se s tím, nebo dál žijde svůj život z urpení ze zavirovaného a lagujícího Androidu.
Baterie
Mnohem víc mi vadí , ze na iPhone SE mi spadla výdrž baterie tak o 25%...
Honza
Ja si na vydrz nestezuju ale system mi prijde o neco pomalejsi. Stve me treba kdyz oteviram aplikaci ze se obcas ta animace pri otevirani seka. Ale urcite to jeste doladi aktualizaci kterou vydaj brzo opravnou. Mam iPhone 7 Plus

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze