Přepracovaný Samsung Galaxy Fold je připraven na to vyrazit do prodeje

4
Přepracovaný Samsung Galaxy Fold je připraven na to vyrazit do prodeje
  • Problémy s ochrannou fólií i prostorem u pantu byly úspěšně vyřešeny
  • Samsung Galaxy Fold by měl být kompletován ve Vietnamu
  • Datum představení zatím není známé

Agentura Bloomberg dnes informovala o vývoji kolem ohebného smartphonu Samsung Galaxy Fold. Ten se po nepříjemných problémech s displejem a pantem musel na pár měsíců stáhnout do ústraní, aby mohly být vychytány všechny mouchy.

Největší problém pro výrobce představoval samotný displej, respektive speciální ochranná fólie na něm umístěná. Ta na první pohled evokovala dojem obyčejné ochranné fólie, kterou mohou uživatelé po rozbalení sundat. Influenceři, kterým se telefon dostal do rukou, tak učinili, což vedlo k závažnému poškození displeje. Druhá vylepšená generace upraveného Samsungu Galaxy Fold má již fólii značně delší a její konce jsou umístěny pod vnějšími rámečky zařízení, takže ji nelze jen tak odlepit. Stejně tak byl vylepšen pant, v němž se nacházelo inkriminované místo, kterým mohly do telefonu vniknout různé nečistoty, jež mohly zařízení závažně poškodit.

Podle informací zaměstnanců agentury Bloomberg začne Samsung brzy naskladňovat klíčové komponenty, jako je displej nebo baterie, do své továrny ve Vietnamu, kde následně dojde ke kompletaci. Přesné datum, kdy půjde Galaxy Fold do prodeje, však zatím známo není.

Někteří tvrdí, že by to mohlo být 7. srpna, kdy má spatřit světlo světa také nová řada Galaxy Note10. Na druhou stranu by si tím zařízení navzájem zbytečně kradla pozornost, takže k představení ve stejný den podle nás nedojde.

Technické parametry Samsung Galaxy Fold 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB / 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 380 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2019, 53 999 Kč
Diskuze ke článku
pikatchu
stale to neni opraveno, dejte to novinarum na mesic a dukaz prijde sam... interni testovani je k hovnu, tim prosla i prvotni verze a jaky to byl nakonec fail...
xwx
Momentálně mám doma jeden kus první revize a mohu k tomu něco říci.Jeden jediný problém je vlastně ono vnikání prachu pod display. Takže je potřeba telefon nenosit v typické brašně nebo kapse, ze které se odlupují chuchvalce látky a prachu. Ideál je asi nějaké pouzdro z mikrovlákna a jednou za čas vyprášit.Folie přes display je problém pouze pro de**ly , kteří neumí číst. Na videích to bylo vidět. Rozbilo se to typickým američanům a rádobyyoutuberům. Naopak ti normální vraceli své kusy bez jediné závady.Ovládá a drží se perfektně. Nikde není jakýkoli problém. Software reaguje svižně. Většina aplikací funguje pro přechod z malého displaye na velký a opačně. Nefungující nabídnou restart aplikace. Každá aplikace zvlášť se dá nastavit, co bude při otevření/zavření dělat.
Více apek vedle sebe, taky není problém ovládat a kočírovat. Jen to chce trochu cviku zvyknout si jak a kam zatáhnout. Asi nejsnadnější kopírování obsahu mezi app, co jsem viděl.Telefon je robusní a příjemně těžký. Vím, že mám v ruce něco hodnotného. Působí dojmem starých Nokia komunikátorů. Má vlastně rozměr shodný s například 9210. Samozřejmě z obou stran je gorilla sklo, takže je třeba se hlídat. Drží se perfektně a neklouže z ruky. Zavřený i otevřený drží tak, jak se očekává. Magnety jsou silné a nehrozí nic jako náhodné otevření nebo třebí obou stran "motýle" o sebe.Ovládaní vnitřního displaye je příjemné, klouže na dotek více než gorilla glass. Přehyb uprostřed je cítit ale ničemu nevadí. Telefon není uprostřed zmrzačený a funguje tak, jako by to byl běžný display. Momentálně mi baterie drží celý den aktivního užívání vnitřního displaye s černými tématy tam, kde to jde. Nabíjení doplna je cca 1:20 čistého času. Reproduktory jsou dostatečně hlasité. Telefon se nezahřívá nikterak moc ani při větším vytížení.
Display jak vnitřní tak vnější má vysoký jas a není problém práce za letního světlého dne venku.
Psaní je samozřejmě naprosto perfektní, konečně bez překlepů.
Příjem signálu je lepší než na mém blackberry.
Pracovní prostor na tabletu a prohlížění dokumentu je prostě něco ohromujícího, když beru v potaz že poté telefon zaklapnu a "jdu".Zápory se taky najdou. Krom výše zmíněné prachonetěsnosti mě zklamal fotoaparát. Ale vypadá to na prototypový software, kdy se nedá nastavit kvalita fotek ani focení do rawu. Jediné co z toho leze jsou fotky s detaily např zdi nebo koberce slepenými v jednolité plochy. Paradoxně k tomu je video, kde se dá nastavit cokoli až po 4k60 při maximální kvalitě a výsledek je lepší než ony fotky.
Nesmyslná funkce odemknutí obrazovky pouhým dotekem čtečky prstu. Svírat telefon v dlani znamená neustálé upozorňování, že telefon sejmul neplatný otisk. Klidně i 10x za minutu držení.
Zadní kryt se upatlá během hodiny držení. Nic se s tím nenadělá.Samozřejmě v případě dotazů, rád odpovím. :)
Rukso
Uz teraz vyzera zastaralo moment prekvapenia je fuc nebavime sa o sw i to bude o chvilu fuc ide note 10 samozrejme je to myslene nadnesene

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze