Přehled MWC novinek od Samsungu: bude i supersmartphone s QWERTY

7

Blížící se veletrh MWC 2013 v Barceloně, který se koná již koncem února, sebou nese velká očekávání. Možnou porci novinek chystá jihokorejský Samsung. Dočkat bychom se měli nejen levných modelů, ale také dobře vybaveného telefon s QWERTY klávesnicí.

Samsung bude mít letos v zimě a na jaře na pilno. Před několika dny jsme se dočkali představení odolného modelu Galaxy Xcover 2 a živě se spekuluje o třetí generaci Galaxy Tabů. Stranou nemůže zůstat ani asi nejvíce očekáváná novinka Galaxy S IV. Ta se ale ukáže zřejmě na zvláštní akci v březnu nebo dubnu. V dnešním článku se prvně podíváme na šestici telefonů, z nich o některých jsme již slyšeli a některé budou jistě brzy představeny.

Samsung logo

Samsung Galaxy Fonblet 5.8

Začínáme velkým telefonem, jehož kódové označení je GT-I9150 / GT-I9152. Už ze samotného názvu je patrné, co můžeme čekat. Půjde o tabletofon se zřejmou úhlopříčkou 5,8 palce. Rozlišení se však drží při zemi a očekávejte tedy jen 960 x 540 pixelů. O pohon se postará procesor Broadcom BCM28155 s taktem 1,2 GHz a grafický akcelerátor VideoCore IV. Operačním systémem by měl být Android 4.1.2 Jelly Bean.

Samsung GT-I9152

Samsung Galaxy Pocket 2

Druhý v pořadí je nejlevnější zástupce s kódovým označením GT-S5310 / GT-S5312. Půjde o nástupce současného modelu Galaxy Pocket a změny nebudou nijak velké. Stále tu bude malý a méně kvalitní displej, procesor však mírně zrychlí a to na 850 MHz. Dobrou zprávou je fakt, že by tento low-end měl běžet na Androidu 4.1.2 Jelly Bean. Dřívější informace hovořily o starší verzi Ice Cream Sandwich.

Samsung GT-S5312

Samsung Galaxy Star

Další velmi levný zástupce s označením GT-S5282. Informací se ví jen velmi málo, avšak displej bude zřejmě velmi malý, neboť jeho rozlišení činí 240 x 320 pixelů. Procesor zajistí Qualcomm a grafiku Adreno 200. Opět počítejte s Androidem 4.1.2.

Samsung GT-S5282

Samsung Galaxy Young

Opět spíše model spadající mezi levnější telefony, který má označení GT-S6310 / GT-S6312. V jeho výbavě figuruje 1GHz procesor Qualcomm a grafika Adreno 200. Zlepšení se dočkal displej, jehož rozlišení povyskočilo na 320 x 480 pixelů. Bohužel neznáme úhlopříčku. Otázka k Androidu je asi jasná, opět verze 4.1.2.

Samsung GT-S6312

Samsung Galaxy Frame

Podobně vybavený jako Young bude i model s kódovým označením GT-S6810 / GT-S6810P. Tentokrát je označení poměrně důležité, neboť „péčko“ navíc značí přítomnost čipu NFC. Frame nabídne displej s rozlišením 320 x 480 pixelů, 1GHz procesor Broadcom a grafiku VideoCore IV. Android bude ve verzi 4.1.2.

Samsung GT-S6810P

Samsung GT-B9150

Poslední odhalená novinka je zatím bezejmenná. Panuje kolem ní tedy hodně otazníků. Nejprve ale k výbavě. Displej nabídne FullHD rozlišení, procesor zajistí dvoujádrový Exynos 5250 s taktem 1,7 GHz a grafiku čtyřjádrové Mali-T604. Operačním systémem bude Android 4.1.2. Kde jsou ony otazníky? Samsung písmenem B v kódovém názvu značí telefony s QWERTY klávesnicí. Odhalené specifikace ale ukazují spíše na nějaký tablet, než na chytrý telefon. Je možné, že nás Samsung překvapí a dočkáme se špičkového telefonu s QWERTY klávesnicí? Na to si budeme muset ještě počkat.

Samsung GT-B9150

Šestici tajných modelů máme za sebou. V drtivé většině jde o telefony nižší třídy, ne-li přímo té nejnižší. Asi největší otazníky visí nad posledně jmenovaným modelem, který dává šanci na návrat QWERTY klávesnice. Uvítali byste takový model, nebo už vám hardwarová QWERTY klávesnice přijde jako přežitek?

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Fre ddy
Co tam s tím odpadem bude Samsung dělat? ostudu..
Mataludo
Ja osobne bych Samsung s vysuvnou qwerty klavesnici a vykonem Galaxy Note velmi uvital.
PepaN6680
DOufám, že mobil s klávesnicí přijde...
Jarda28
Já jsem zastánce těch levnějších smartphonů a líbí se mi ten samsung star galaxy. Byl bych ráda,kdyby tento telefon jako první STAR měl u foťáku blesk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze