ZTE plánuje letos prodat 40 milionů smartphonů

1

Čínský výrobce ZTE možná nepatří mezi absolutní špičku mobilního trhu, za uplynulý rok však společnost vykázala obří růst a v současné době okupuje pátou příčku největšího světového výrobce smartphonů. Na letošní rok tak má velké plány a velká očekávání, hodlá totiž prodat až 40 milionů smartphonů.

Ve srovnání s rokem 2011, kdy ZTE prodalo 15 milionů chytrých telefonů, si tedy společnost věří podstatně více a chce dodávky více jak zdvojánosobit. Špatně na tom nebude ani jejich tabletová divize, ZTE předpokládá nejméně milion prodaných tabletů, tedy opět více jak dvojnásobné zvýšení oproti minulému roku.

Mnohem zajímavější je však fakt, že více jak polovinu chytrých telefonů (tedy přes 20 milionů) chce ZTE prodat na domácím čínském trhu.

TIP: Přečtěte si více o přístrojích Blade II a Tania.

Zleva ZTE Blade II, ZTE Tania a ZTE PF100

„Naše smartphony se na světových trzích prodávají velmi dobře. Největší zájem vykazují trhy v Japonsku, USA, Evropě a Austrálii,“ nechal se slyšet Zhang Renjun, viceprezident společnosti ZTE.

Jak jste se mohli dozvědět z naší nedávné aktuality, ZTE plánuje lepší podporu i pro Českou republiku. Jsme tedy zvědaví, s čím se vytáhne letos.

Zdroje: reuters.com

Diskuze ke článku
Caszidy
Kdy se konečně u nás dočkáme ZTE tabletů V70 a hlavně Light Tab 3 (V9S), které byly představeny v Barceloně?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze