Předobjednávky PRIV by BlackBerry v ČR spuštěny, dorazí za měsíc

47

Kanadské BlackBerry na začátku listopadu zahájilo prodej novinky PRIV by BlackBerry v USA a v Anglii. Ostatní trhy zatím sice stále musí čekat, ale dobrou zprávou je, že PRIV dorazí i na náš trh. Stane se tak na začátku prosince, předobjednávky však na e-shopu ShopBlackBerry.cz odstartovaly již nyní.

PRIV by BlackBerry, oficiální fotografie

Konkrétní informace o prodejích modelu PRIV za první dny bohužel dostupné nejsou, BlackBerry je prakticky pokaždé drží pod pokličkou. Nicméně podle některých indícií lze soudit, že se mu nedaří úplně špatně. Hashtag #PRIV se držel mezi trendy na sociální síti Twitter dva dny po sobě, což znamená, že lidé se o něj evidentně zajímali. Z Anglie dokonce proniklo několik zpráv o tom, že model PRIV se v tamních obchodech prodává velmi dobře.

U zahraničních recenzentů byl PRIV ve většině případů přijat také kladně. Často mluví o nejlepším BlackBerry „so far“ a i přes některé softwarové chybky (například pomalejší fotoaparát, ovšem s dobrými výsledky) jej recenzenti často chválili. My si to však na mobilenet.cz samozřejmě ověříme a model PRIV pro vás otestujeme již zanedlouho. Dokonce dřív, než bude u nás oficiálně k dostání.

BlackBerry Priv

A kdy to vlastně bude? Podle e-shopu ShopBlackBerry(.cz) by se měl PRIV objevit na našem trhu již na začátku prosince. Cena nového modelu PRIV by BlackBerry je 22 440 Kč, což odpovídá našim předchozím odhadům a informacím. Cena je to jistě velmi ambiciozní a teprve trh ukáže, zda si BlackBerry s touto cenovkou neukouslo příliš velké sousto. Va zahraničí se cena pohybuje v přepočtu mezi 21 až 22 tisíci korun.

Připomeňme si také parametry, které dnes již známe. Model PRIV by BlackBerry nabídne především výsuvnou konstrukci, ve které se skrývá hybridní hardwarová klávesnice, která zároveň slouží jako dotykový touchpad. Displej dominuje přední straně, má zaoblené hrany (podobně jako Samsung Galaxy S6 edge) a rozlišení QHD na 5,4 palcích (jemnost 540 ppi). Srdcem novinky je čipset Qualcomm Snapdragon 808 s hexa-core procesorem, grafickým procesorem Adreno 418 a 3 GB paměti RAM. Vnitřní 32GB paměť bude možné rozšířit o paměťové karty a zajímavá je také baterie o kapacitě 3 410 mAh.

Technické parametry BlackBerry Priv

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 77,2 × 9,4 mm, 192 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,4" (1 440 × 2 560 px)
Fotoaparát18 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,8 GHz + 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 410 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 22 440 Kč
Diskuze ke článku
Alko
Taková pálka za lagdroid? No, nevím zda toto BB vyjde...
Nick Cave
Blackberry to bude mít odladěné.. a cena časem také klesne :-)
shield
Kdyby byl za 18k bylo by to mnohem lepší.
ICE
Ta velikost mě docela odrazuje, minimálně papírově a na fotkách. Takový mobil bych si naslepo asi objednat nedokázal. Vypadá fakt obrovský :-O

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze