Exkluzivně: známe oficiální cenu BlackBerry Priv a laciné nebude

83

BlackBerry Priv je velmi očekávaná novinka od kanadského výrobce, která vůbec poprvé nabídne operační systém Android v hardwaru od BlackBerry. Svými parametry by se mělo jednat o plnohodnotnou vlajkovou loď, tomu však bude také odpovídat cena. A rovnou se připravte, že žádná láce to nebude.

Ačkoli s oficiálním představením nového BlackBerry Priv si výrobce dává stále na čas, je už nyní jasné, že BlackBerry Priv bude jedním z nejzajímavějších mobilních zařízení letošního roku. BlackBerry totiž připravuje vlajkovou loď s výsuvnou konstrukcí, která nabídne legendární kanadskou hardwarovou klávesnici... plus nějaké bonusy navíc.

BlackBerry Priv

V BlackBerry jen tak mimochodem potvrdili před pár týdny, že telefon s operačním systémem Android je skutečně v plánu a zároveň odkryli také jméno – BlackBerry Priv. Doplnili ještě tři oficiální fotografie a tím zatím známé informace končí. I přesto se nám však podařilo zjistit pro vás oficiální cenu, za kterou bude model BlackBerry Priv na našem trhu. BlackBerry si totiž s modelem Priv velmi věří a oficiální cenovka na českém trhu překročí hranici 22 tisíc korun.

Rovnou řeknu, že nikdo snad nečekal, že BlackBerry svou vlajkovou loď nabídne za 15 tisíc, přesto je tato cenovka velmi odvážná. Samozřejmě se vyrojí spousta názorů ve smyslu „BlackBerry chce snad opravdu zkrachovat“ nebo „takovou cenu si nemohou dovolit“. Je však třeba zmínit, že BlackBerry Priv bude bojovat proti vlajkovým lodím, jako jsou Samsung Galaxy S6 edge (~20 tis.), Apple iPhone 6s (~21 tis.), Sony Xperia Z5 (~20 tis.) nebo HTC One M9+ (~23 tis.). A to platí i o hardwarových parametrech.

Předpokládané parametry:

  • OS Android 5.1 Lollipop (možná již Marshmallow)
  • 5,4" Super AMOLED displej zahnutý na obou stranách s QHD rozlišením
  • 64bit čipset Qualcomm Snapdragon 808
  • 3 GB RAM
  • 32 GB interní paměti + paměťové karty
  • 18Mpx fotoaparát s optikou Schneider-Kreuznach, optickou stabilizací a nahráváním 4K videa
Oficiální snímky BlackBerry Priv

BlackBerry se však kromě hardwarových parametrů zaměřilo také na samotný systém Android, který obohatilo o mnoho funkcí z vlastní kuchyně. Uvařilo pro nějak například speciální software, který sleduje podezřelé aktivity aplikací nebo vlastní aplikace BlackBerry Hub, kalendář, kontakty nebo vlastní klávesnici – souhrně označované jako BlackBerry Experience Suite, tedy funkce, které uživatelé mohou znát z dnešních modelů s operačním systémem BlackBerry 10.

Navíc nesmíme zapomenout na unikátní výsuvnou konstrukci, a BlackBerry Priv se tak stane prakticky jediným špičkovým Android smartphonem na trhu, který nabídne hardwarovou klávesnici. A ne ledajakou – po vzoru BlackBerry Passport, tak i model Priv nabídne unikátní hybridní klávesnici, kterou je možné využívat jako dotykový touchpad. Zahnutý displej od Samsugnu je pak již jen stylovým bonusem.

Na oficiální představení všech detailů si tedy musíme ještě nějakou chvíli počkat, ale nemělo by to již dlouho trvat. BlackBerry totiž chystá model Priv poslat na trh zhruba v listopadu a pokud vše půjde dobře, tak se v prosinci možná dostane i k nám. Jak se vám BlackBerry Priv líbí? A je pro vás uvedená cena překvapením?

Technické parametry BlackBerry Priv

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 77,2 × 9,4 mm, 192 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,4" (1 440 × 2 560 px)
Fotoaparát18 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,8 GHz + 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 410 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 22 440 Kč
Diskuze ke článku
blue.sun
Panejo... je to výkonný telefon s v podstatě dnes unikátní konstrukcí (a vzhledem k rozměrům i poměrně náročnou na zpracování a návrh) a vy tu čekáte, že bude stát tolik, co průměrná čínská placka? Lidi, jste vůbec normální?
Kubaa
Dle mého názoru není cena na českém trhu vůbec důležitá. Pracuji v UK a pokud mám dát za jedinečný telefon s top hw 600£ nebudu váhat ani vteřinu. Ano v Česku je to obrovská suma, stejně jako za ostatní vlajkové lodě, ale v jiných zemích to není nic co by trhalo peněženky. Nehledě na to, že pokud BlackBerry udělá aspoň nějaký pokrok v zabezpečení androidu, tak věřte tomu, že spoustu lidí nebude na cenu brát vůbec žádný ohled. Každopádně se nemůžu dočkat. :)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Nedokážem pochopiť ako si môže firma s tak mizernými predajmi dovoliť takéto ceny ...
4373
Ty vole.Tak ted mě málem trefilo.Naběhla mi žilka.Šílenci.A to jsem příznivec tohoto telefonu.No jistě chce konkurovat Samsung edge a je i lepší ale SAMSUNG NENÍ V KRACHU JAKO BB.Dámy a pánové

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze