Přední kamerka za displejem: revoluce od Sony?

1

Technologie jdou neustále dopředu a to, co bylo in před pár lety, už je dneska zastaralé. Společnosti se také neustále snaží přinést něco revolučního a přelomového, což nově dokazuje Sony. Na americkém patentovém úřadě si totiž zaregistrovalo patent, který dost možná změní způsob, jakým používáme dotykové displeje.

Když se řekne „přední kamerka“, povětšinou si představíme malou čočku nad displejem smartphonu či tabletu, která nám dovoluje provádět videohovory nebo fotit autoportréty. Sony se ale nyní vytáhlo s novátorským přístupem, který by měl umístit kamerku rovnou za displej. Jak je to možné?

To by nejen dovolilo jej o něco zvětšit, ale také přineslo několik důležitých změn. Sony navíc plánuje za displej nasoukat kromě kamerky samotné také senzor blízkosti, senzor okolního světla a senzor otisků prstů. Jistě si dokážete představit, co vše se s touto kombinací dá vymyslet. Senzory by navíc skrze displej neměly být vidět, což

Kromě zlepšené citlivosti dotykového displeje a bezdotykových gest plánuje Sony novinku využít pro další úroveň zabezpečení. Displej vašeho smartphonu by totiž mohl sloužit jako snímač otisků prstů, který by pak nepustil do systému nikoho, kromě vás. Něco podobného představuje již funkce Face Unlock na nejnovější verzi operačního systému Android 4.0 (i když možnost oklamání systému za pomocí fotografie nevzbuzuje příliš důvěru), zde by se však jednalo o využití vašich otisků.

Je zatím nejasné, kdy plánuje Sony opravdu využít tuto novinku a zda se smartphonů s těmito funkcemi určitě dočkáme. Patent ale vypadá velmi zajímavě a my rozhodně výrobci držíme palce.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Goodhoko
Čtečka otisků prstů na smartphonech je to na co čekám, zadávní hesla, gesta, nebo face unlock je otravné a zdlouhavé. Krom toho čtečka otisků je nejbezpečnější. Ještě by bylo super moct ji využít k logování do nějakých webových aplikací a stránek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze