Samsung Galaxy Nexus odemknete tváří. Jak to funguje? (video)

Ice Cream Sandwich nabízí jednu novinku, a to že váš Android komunikátor můžete odemknout i jinak, než prstem. Stačí se na něj jen podívat.

Na dnešní tiskové konferenci ohledně nového komunikátoru Nexus Galaxy nám Matias Duarte ukázal i jednu zajímavou věc, kterou je odemknutí tohoto komunikátoru za pomoci rozeznání vašeho obličeje. Je pravda, že se mu to zrovna moc nepovedlo, omlouvají ho ale špatné světelné podmínky v sále a make-up na jeho tváři. Reportéři ze serveru Engadget však měli možnost vyzkoušet tuto funkci za lepšího osvětlení, v tomto případě fungovala bezchybně.

Telefon vaši tvář samozřejmě nepozná jen tak sám od sebe, nejprve se mu v nastavení musíte ukázat, on si vaši tvář vyfotí a uloží. Při požadavku na odemčení za pomoci rozeznání obličeje si u sebe v databázi ověří, zdali eviduje vaši fotku, a pokud ano, přístroj bude odemknut. Odemykání přístroje za pomoci technologie rozeznání obličeje nebude výsadou jen telefonu Nexus Galaxy, je to jedna z mnoha nových funkcí, kterou umí tato nová verze operačního systému Android. Osobně bych ale na tento způsob odemykání nespoléhal, ze svých zkušeností s podobnou funkcí například na noteboocích, že tuto technologii lze oklamat obyčejnou fotografií. Máte-li v telefonu citlivá data, zůstaňte u odemykání "nakreslením" kódu, tento způsob zabezpečení je u Androidu již od počátku.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze