Předinstalované aplikace v Samsungu Galaxy S6 budou od Microsoftu

72

Všichni to známe, množství předinstalovaných aplikací v novém smartphonu často až obtěžuje, aplikací zbytečně zabírají volné místo a vytěžují paměť RAM. Přeborníkem je v tomto ohledu Samsung, který do svých TOP smartphonů předinstalovává neuvěřitelné množství různých časově omezených verzí programů. U Galaxy S6 nastane, jak to tak vypadá, zlom.

Podle zákulisních informací by se Samsung Galaxy S6 měl zcela vzdát bloatware, tedy předinstalovaného softwaru, kterým Samsung často zásobuje nejen TOP smartphony. Nebude to však zadarmo, přeinstalované aplikace od Samungu by měly ustoupit aplikacím od Microsoftu, konkrétně Office, OneDrive, OneNote a Skype. Proč?

TIP: Samsung Galaxy S6 na nových snímcích (23× aktualizováno)

Společnosti Samsung a Microsoft nedávno uzavřely patentové příměří (které Samsung zavazovalo placení Microsoftu za využívání jeho patentů), a je tak docela možné, že se tato dohoda promítne ve vlajkové lodi společnosti Samsung. Je možné, že Microsoft nechtěl, aby jeho aplikace „zapadly“ v množství aplikací od Samsungu, takto budou okamžitě viditelné, protože by se mělo jednat o jediné předinstalované aplikace, mimo těch primárních, samozřejmě.

Samsung Galaxy S6

Příznivci předinstalovaných aplikací od Samsungu však nemusí věšet hlavu, s největší pravděpodobností půjdou stáhnout dodatečně skrze obchod. Je tak možné, že v útrobách chystané vlajkové lodi nenalezneme ani takové aplikace, jakými jsou například S-Voice, S-Health nebo S-Note. Tento úbytek aplikací však bude mít podle zasvěcených uživatelů za následek také rapidní nárůst rychlosti nadstavby TouchWiz, přičemž novinka by se měla stát (dle předpokladů) doposud nejrychlejším smartphonem od Samsungu. Těšit se samozřejmě můžeme i na novinky v prostředí nadstavby TouchWiz. Do začátku představení zbývá něco před dva týdny, uvidíme tedy, jak to celé nakonec dopadne.

Zdroje: engadget.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Urobím si popcorn a hurá sledovať túto diskusiu... Kým sa tu medzi sebou nepozabíjate kvôli svojim názorom.
Petas
Myslim si ze by nebylo na skodu kdyby ADMINI MOBILENET zacli mazat tady ty nesmysli co se vubec ani vzdalene netykaji clanku. Clovek si chce udelat obrazek o tom co lidi pisi na tema a mezi tim cte jen same blbosti. Dekuji
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Celkem dost připomíná s6 lumii 930
DNA
Já jsem opravdu moc zvědavý na S6, zvláště ve verzi Edge. Bude to po letech něco opravdu nového na trhu. Jinak k těm MS aplikacím - to že nepůjdou odinstalovat je opravdu velké mínus. Doufam že půjdou alespoň deaktivovat. Zkusil jsem například OneNote a nic horšího jsem v téhle kategorii ještě nainstalovaného neměl. Absolutně žádné možnosti nastavení, font je maličký bez možnosti zvětšení atd. MS na Androidu je zlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze