Powerbanky Hummer míří na český trh: nabijí telefon i nastartují náklaďák

11
Powerbanky Hummer míří na český trh: nabijí telefon i nastartují náklaďák
  • Vybírat lze z 5 variant: nejmenší váží jen 210 gramů, největší má naopak sílu k nastartování motorů nákladních vozů s objemem nad 7 litrů
  • Kapacity začínají na 6 000 mAh a končí na 23 000 mAh

Značka Hummer začíná prodávat profesionální powerbanky a startovací zdroje v České republice. „Kromě klasických funkcí nabíjení mobilních zařízení přes USB konektor si zdroje Hummer poradí i se startováním motorů osobních i nákladních aut s elektrickou soustavou na 12 nebo 24 voltů“, píše se přímo v tiskové zprávě. Zdroje do České republiky dováží distributor Ilico Europe, provozovatel internetového obchodu Ilin.cz, u kterého jsou zdroje k dostání v cenovém rozmezí od 2 199 do 5 999 Kč.

S powebankami od legendárního výrobce terénních vozů Hummer můžete nejen nabíjet mobilní zařízení, ale také nastartovat vozidlo s vybitým akumulátorem. Nejmenší z řady zdrojů Hummer H3 přitom váží jen 210 gramů. Přesto má dostatek energie k nastartování benzínového motoru s objemem až 3,5 litru, u naftových motorů je jeho stropem objem 2,0 litry. Největší záložní zdroj Hummer H24 si pak poradí i s motory nákladních vozů s objemem nad 7 litrů a elektrickou soustavou s napětím 24 voltů.

Kapacita zdrojů začíná u nejmenšího typu H3 na 6 000 mAh a u největšího H24 je na hodnotě 23 000 mAh. V nabídce obchodu je celkově pět variant a firma dodává, že startovací kabely ke každé powerbance vyrobené ze 100% nehořlavého materiálu jsou vybaveny speciálními senzory zabraňujícími jiskření (při rozevření svorek se přeruší přívod elektrického proudu), přepětí, přepólování i přehřátí. Samotné vodiče jsou vyrobeny z 1 200 vláken a mají tedy vysokou proudovou zatížitelnost, která umožňuje až 5sekundový interval pro startování.

Ředitel společnosti Ilico Europe Jan Radil k novému produktu říká: „Se startovacími zdroji máme už několikaletou zkušenost. Zejména v zimní sezóně se historicky téměř vždy jednalo o prodejní hit a naše očekávání od prodejů zdrojů značky Hummer jsou tak opravdu velká.

Všechny zdroje Hummer jsou vybaveny i výkonnou LED svítilnou s několika režimy svícení. Hummer H24 pak i adaptérem s autozásuvkou, do které lze zapojit všechny spotřebiče určené k provozu v autě, jako autolednice, vysavače nebo autotelevize.

Diskuze ke článku
Pavel Slaný
Nedovedu si představit (a naprosto nevěřím tomu), že by něco takového bylo schopno nastarovat vozidlo s VYBITOU baterií. Auto k nastartování potřebuje kromě 12V několik (hodně) stovek Ampér a stěží si představuju, že by něco podobného dokázala malá krabička k dobíjení mobilu. Klasická vymývačka mozku a čínský marketing à la Huawei a další.
Martin
Jan Radil: Jen mě zajímá, jaká je tato hodnota "velmi vysokých proudů" v Ampérech? A jaká je cca životnost takovéto "startovací powerbanky", když se z ní tahají takto vysoké proudy?
Pavel
Pavel Slany: Doporucuji si vygooglit "car jump starter" a hned Vam spadne brada jak boostery funguji a to nejen na evropskych maloobjemech ale s prehledem i na motorech s objemem hodne nad 4 litry. Vas postoj je velmi skepticky a zpatecnicky. Ve statech je car jump starter vec bezna. Povetsinou je current kolem 500 amper a peek 800A. Musi se dodrzovat pravidla, treba nestartovat dele nez 3-5 sekund, mezi starty minutu pockat, atp. Na Nemeckem Amazonu lze boostery s dobrym pomerem cena vykon v akci sehnat kolem 1300,- tedy podstatne levneji nez tyto zminovane Hummer. Ano, je treba vybirat, ne kazdy vyrobce ma spolehlive jednotky, ale principielne je to fantasticka vec, prehodnotte svuj negativni, nicim nepodlozeny postoj. My mame v rodine boostery 3.
Pavel
Dobrý den, jaký je minimální odebíraný proud z USB (A nebo C)? Údajně některé powerbanky nenabijí spotřebič, který odebírá příliš malý proud. Nezaregistrují odběr - nevidí spotřebič, tak nespustí nabíjení. Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze