Datum představení Google Pixelu 5 oficiálně potvrzeno! Poznačte si 30. září

2× aktualizováno
2
Datum představení Google Pixelu 5 oficiálně potvrzeno! Poznačte si 30. září
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Cena by v přepočtu mohla činit přibližně 18 tisíc korun i s daní
  • Snapdragon 765G má doplňovat 8 GB operační paměti

Aktualizováno 15. 9. 2020

Dříve předpokládaný datum představení nového Pixelu 5 byl oficiálně potvrzen. Internetový gigant oznámil odhalení již páté generace Pixelu na 30. září. Vzhledem k pandemii koronaviru se bude jednat výlučně o on-line představení doprovázené sloganem „váš gauč je nejlepší místo k sezení ve vašem domě“.


Aktualizováno 20. 8. 2020

Pixel 5 by mohl podle informací Jona Prossera dorazit již 30. září. Údajně by mohl být nabízen v zelené a černé variantě a ve výbavě nemá scházet 5G konektivita.


Původní informace z 11. 8. 2020

Již v březnu se na internetu objevila zpráva o tom, že vlajkový Pixel 5 nebude pohánět Snapdragon 865, nýbrž méně výkonný (zato však úspornější) Snapdragon 765G s podporou 5G sítí. Informaci nyní potvrzuje ai-benchmark.com, kde se telefon objevil.

Chystaný Google Pixel 5, který by mohl být představen na podzim letošního roku, má opravdu pohánět Snapdragon 765G. Ve výbavě dále najdeme 8 GB operační paměti a vůbec poprvé má být k dispozici také reverzní bezdrátové nabíjení. Cena má činit přívětivých 700 dolarů, tedy zhruba 18 tisíc korun i s daní. V displeji pravděpodobně uvidíme moderní průstřel po vzoru nedávno představeného Pixelu 4a. Novinka má být dostupná na trzích v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Francii, Německu, Japonsku a Austrálii. Více detailů se pravděpodobně dozvíme v nadcházejících měsících.

Diskuze ke článku
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Jsem majitelem Pixelu 4 a můžu upřímně doporučit.
Je malý, tenký, lehký, skvěle fotí, vody se nebojí, bezdrátové nabíjení, sic malá baterie ale v porovnání Pixelu 3 to na výdrži nejde znát.( + 3 roky aktualizace)
Čtečku nemá, ID face nepoužívám. Řadu 5 nechci, né že by se mi nelíbila, ale zas takový rozdíl tam není. O 4a jsem ani neuvažoval.
Jinak cena OK, po půl roce z druhé ruky bude kolem 12 tis a to už je stejná cena, za co jsem kupoval Pixel 4, jenže v té době se Čtyřka prodávala za 22 tis kč.
Jakub
Jakub
Teda už mi poslední dobou začíná zkracovat životnost baterie na P3. Tak už aby tu byl. Jinak průstřel by znamenal absenci "čtečky tváře" ne? A v jaké velikosti se má představit? Trochu mě děsí, že tu furt zatím nejsou nějaké velké úniky jako v minulosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze