Potvrzeno: Android 4.2 dorazí na Huawei Ascend P1, D1 a Honor 2

24

Softwarová podpora ze strany Huawei si prozatím žádnou velkou chválu nezaslouží. Nicméně to by se mohlo brzy změnit. Výrobce plánuje své starší modely aktualizovat na nejnovější Android 4.2.

Čínský výrobce Huawei se na našem trhu velmi dobře zabydlel. Svou pověst si však zatím buduje spíše telefon z nižší či střední třídy. Špičkové modely se k nám buď nedostanou, nebo sice dostanou, ale výrobce zcela opomíjí jejich následnou podporu. To byl příklad třeba loňského Ascendu P1 nebo letošního Honoru 2, kterému jsme vytýkali především použití staršího Androidu 4.0. To se však již brzy změní, neboť se Huawei zřejmě chytlo za nos a aktualizace již připravuje.

Nepřehlédněte: Recenze Huawei Honor 2 – Král střední třídy s HD displejem

Huawei Ascend P1, Ascend D1 a Honor 2

Sám CEO společnosti, Richard Yu, potvrdil, že se pro modely Huawei Ascend P1, Ascend D1 a Honor 2 dva chystá aktualizace na Android 4.2 Jelly Bean. Spolu s ní dorazí také nová nadstavba Emotion UI 1.6. Celá trojice tak přeskočí verzi 4.1 a získá rovnou nejnovější Android. Nejvýznamnější z našeho hlediska je aktualizace pro Honor 2, kterému tímto odpadne jeden z mála mínusů. Richard Yu nadále dodal, že se Androidu 4.2 dočká více modelů, avšak konkrétnější již nebyl.

Zdroje: gsminsider.com

Diskuze ke článku
Marcio
No tak já bych HH2 ICSko nevytýkal, je dobře odladěný a je to veskrze čistý systém, na kterém mi nic nechybí. Myslím, že pro mnohé je to takhle lepší řešení, než JB s divným Emotionem.
Ondřej VanEgg
Bude se moci aktualizovat android 4.1 z Huawei y300 na android 4.2 ?
IQLogic
Pekne a len tak ďalej ... Huawei pre mňa začína byť zaujímavejší výrobca ako taký Sony ...
Jakub
Zvlastni mam Ascend P1 a mam Android 4.1, officialni cestou primo pres vyvoj Emotion UI (viz.: http://en.ui.vmall.com/downloadp1.html) Neni to sico ofiko od vyrobce ale je vyrobcem schvalena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze