Porovnání kamer: Sony Ericsson Xperia arc vs. Nokia N8

18

V redakci pro vás právě testujeme Sony Ericsson Xperia arc. Byli jsme zvědaví, jak kvalitní video natáčí a rovnou jsme tak novinku porovnali s Nokií N8. Který telefon zvítězil?

Oba telefony natáčí video o stejném rozlišení 720p (1280x720 pixelů). Zatímco Nokia N8 natáčí rychlostí pouze 25 snímků za vteřinu, Xperia arc jich zvládá 30. Zatímco Nokia N8 může nabídnout velké rozměry čipu, Sony Ericsson vybavil arc pokročilou technologií Exmor R. Papírové předpoklady však nejsou vším. Oba telefony máme v redakci a natočili jsme s nimi shodné video ve stejný moment a obě videa spojili dohromady. Výsledkem je porovnání níže, ze kterého je po přepnutí na HD rozlišení poměrně zřetelně patrné, který telefon natáčí lépe. Nokia N8 mnohem lépe vykresluje detaily a při shodném rozlišení podává lepší výkon. Na druhou stranu Xperia arc si o něco lépe poradila s expozicí a ve videu se neobjevovaly tolik přepálené objekty. Komu byste cenu za vítězství udělili vy?

TIP: přečtěte si naše první dojmy ze Sony Ericssonu Xperia arc

Sony Ericsson Xperia arc - oficiální fotografie

V recenzi se mimo jiné na výkony fotoaparátu a kamery zaměříme podrobněji. Mezitím si můžete přečíst naše první dojmy ze Sony Ericssonu Xperia arc. Do článku jsme přiložili i několik zkušebních fotografií.

Video ze Sony Ericsson Xperia arc vs. Nokia N8 – srovnání kamer

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
je-li to skutečně N8, tak daleko věrněji vystihuje barvy a přirozenost prostředí.
Martin Pultzner
Ano, je to skutečně N8 :)
Pavel
Ano, video má zatím nokia lepší, ale dá se předpokládat u SE zlepšení s dalšími updaty. Jinak se samozřejmě celkově N8 nemůže ani náhodou vyrovnat arcu. Nokia je teď pozadu a je to znát.
Jouda
Ty jsi taky pozadu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze