Microsoft přidal do WP 8.1 GDR 2 ochranu proti resetování

12

V aktuálně nejnovější verzi operačního systému Windows Phone 8.1, označované jako GDR 2, se nachází ochrana proti zloději. Pro vymazání telefonu totiž již nemusí stačit jen tzv. hard reset.

Windows Phone 8.1

Ve Windows Phone 8.1 GDR 2 se totiž nachází nový režim ochrany při resetování telefonu. Pakliže bude tento režim uživatelem aktivován, případný zloděj nebude moci telefon vymazat, a to ani úplným resetem, ani případným nahráním jiného softwaru.

Microsoft Lumia 640 XL

Nový ochranný režim sice dovolí případnému zloději telefon resetovat, avšak nijak dále využívat. Nedojde totiž k úplnému smazání a po prvním zapnutí bude telefon stále vyžadovat heslo k původnímu Microsoft účtu. S novým režimem také padá možnost telefon flashnout, například na starší verzi systému, která by režim neobsahovala.

Samozřejmě může nastat chvíle, kdy bude reset potřebovat majitel telefonu a nevzpomene si na heslo. V tomto případě bude muset požádat výrobce telefonu, který naopak požádá Microsoft o odemčení telefonu. V současné době však má systém Windows Phone 8.1 GDR 2 pouze duo Lumia 640 a Lumia 640 XL a není jisté, zda se nová verze dostane na nějaké další modely. Spíše se totiž očekává, že starší modely obdrží již rovnou mobilní Windows 10.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Matt
Tudíž W(P)10 to bude mít určitě taky... Super
Xwert Is
Xwert Is
Je to dobre takto by to mali mať ošetrené všetci. Proste aby zlodeji vedeli ze ak ukradnú telefón môžu ho zahodiť. Tým pádom by ich to mohlo odradiť od krádeží
tomas
To neni dobre. Nebudem moct tolko kradnut :D
Jiří Vojtěch
Jiří Vojtěch
Už sem myslel, že v diskuzi od některých přispěvatelů budu číst, že Lumie se nekradou, protože kdo by chtěl windows phone...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze