Spotify neukončilo podporu aplikace pro Windows Phone (aktualizováno)

27

Populární služba pro poslech streamované hudby se rozhodla nadále nepodporovat svou aplikaci ve verzi pro operační systém Windows Phone. Nadále však bude funkční. Vidina nové aplikace pro Windows však prozatím není.

Spotify logo

Aktualizováno 14. 3. 2016 - 14:10

Nestává se to příliš často, ale zástupci Spotify záhy vyvrací svou starší zprávu ohledně podpory aplikace Spotify pro operační systém Windows Phone 8.1. Ta má dle dnešního prohlášení nadále pokračovat, jak se lze dočíst na oficiální fóru podpory. Dnes byla navíc vydána aktualizace na verzi 5.2, která přináší zlepšení podpory aplikace na Windows 10. Již nyní si novou verzi můžete stáhnout z obchodu Microsoft Store. Vývoj tedy pokračuje i nadále a časem bychom se měli dočkat také univerzální aplikace.

Původní informace ze 14. 3. 2016 - 10:10

Různé streamovací hudební služby jsou v posledních letech v rozmachu. Týká se to především Spotify, která má například 75 miliónů aktivních uživatelů. Nejvíce jich je dle očekávání na systémech Android a iOS. Jak dokládají poslední statistiky, podíl operačního systému Windows Phone neustále klesá. A právě patrně malý počet uživatelů Spotify skrze zařízení s Windows Phone vedl její vývojáře k oznámení ukončení podpory této verze aplikace. Připomeňme, že poslední aktualizaci obdrželo Spotify pro Windows Phone loni v únoru.

TIP! Facebook Messenger a Spotify nyní umožňují sdílení hudby

Spotify pro Windows Phone

Pokud patříte mezi uživatele Spotify na Windows Phone, nemusíte se bát, že aplikace přestane fungovat. Bude i nadále plně funkční, jen nedostane žádné nové funkce ani jakoukoliv jinou aktualizaci. Je samozřejmě možné, že se později stane nefunkční. Po této zprávě se objevily dotazy, zda Spotify chystá univerzální aplikaci pro nové Windows 10. Bohužel tuto zprávu vývojáři nepotvrdili, avšak dodali, že pokud by takové práce začaly, budou o tom informovat.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: phonearena.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
Filip
Opravte si prosím hrubku "práce začali".
kvok
Deezer zase pro změnu uveřejnil preview verzi univerzální aplikace.
Aspoň má Spotify slušné API, takže může vzniknout neoficiální klient.
Sam
To moc nepotěší, vzhledem k počtu kvalitních aplikací na WP je to velice nemilé.
pepík
v androidu je podpora asi také ukončená, od roku 2012. spotify totiž neumí regulérně přehrávat přes bluetooth (sluchátka, auto - nejde zesílit zvuk). ve fóru jim píše spousta lidí a ono nic. tak používám itunes, dokud to neopraví ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze