Acer Liquid M220: 4palcový Windows Phone za 2 000 Kč

14

Acer dnes na veletrhu MWC 2015 ukázal svůj první přístroj s operačním systémem Windows Phone 8.1. Novinka zamíří mezi low-endy, kdy nabídne kompaktní rozměry spolu s čtyřpalcovým displejem nebo 5megapixelovým fotoaparátem. Zajímavá bude rozhodně také cena, která by neměla výrazněji překročit 2 000 Kč.

Acer Liquid M220

Své novinky odhaluje Acer v podstatě první. Jistě potěší, že jsme se dočkali nových zástupců mezi telefony. Jedním z nich je model Liquid M220, který míří do pro Acer neprobádaných vod operačního systému Windows Phone.

Acer Liquid M220 – oficiální fotografie

Novinka se vás bude snažit zaujmout na první pohled. Výrobce se například chlubí speciální úpravou povrchu telefonu, která se inspirovala thajským hedvábím. Ozvláštnění pak obstarává stříbrný lem a malá tloušťka, díky které by měl telefon skvěle padnout do ruky. Pohodlné ovládání zajistí praktické umístění odemykací klávesy do středu pravého boku.

Živé snímky z veletrhu MWC 2015

Kompaktní rozměry zajišťuje především displej, který se drží velikostí při zemi. Jeho úhlopříčka činí 4 palce a rozlišení je 800 × 480 pixelů. Výsledná jemnost pak je 233 ppi, což je velmi solidní hodnota mezi nižší kategorií mobilních telefonů. Na displeji se bude dobře vyjímat operační systém Windows Phone 8.1 a rozhodně potěší, že se Acer zmiňuje o aktualizaci na Windows 10. Výkon zajistí základní procesor Snapdragon 200 a pouze 512 MB RAM. Existovat však bude i varianta Plus, která nabídne 1 GB RAM a 8GB interní paměť, což je dvojnásobek oproti běžné variantě.

Ve výbavě nelze opomenout hlavní fotoaparát se slušným rozlišením 5 megapixelů, automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou, který disponuje 89° širokoúhlým objektivem, díky čemuž se vám do snímané scény vejde více. Dostalo se také na čelní kamerku, která nabízí 2 megapixely. Zarazit trochu může poměrně slabá baterie s kapacitou jen 1 300 mAh.

Jelikož před sebou máme levný telefon, je výbava vesměs klasická. Spolehnout se můžete na přítomnost slotu pro paměťové karty, který rozšiřuje 8GB interní paměť, Wi-Fi, podpory sítí 3G, Bluetooth a samozřejmě nechybí ani GPS.

Acer Liquid M220 by se měl i na našem trhu objevit v průběhu dubna 2015 za přibližně 2 200 Kč.

Technické parametry Acer Liquid M220 4 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce124,9 × 64 × 9,6 mm, 119 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, , GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémWindows Phone 8.1
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2015, ?

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
TJ
Dobre, microsoft potrebuje každého výrobcu v mobilnej sfére ako soľ. Škoda len, že je to low-end zariadenie...
Black
BlackBerry ist größer und super ein Hand
Jokeer
Opravdu hrozné barvy displeje, kdy už podobní výrobci pochopí, že nemá cenu vyrábět telefony s Windows. Snad každý i já, kdybych si chtěl koupit telefon s Windows, tak bych sáhl po NOKIA nebo po Microsoft, hlavně kvůli podpoře na kterou se výrobce Acer a jemu podobní vykašlou!
blue.sun
Na východní trhy fajn, u nás moc použitelný nebude. Verze "plus" vypadá zajímavěji, takže si počkám na nějaké hodnocení.
Jokeer: jsi trapný, Microsoft naopak potřebuje každého výrobce, aby se systém dále šířil. MS není Apple se stádem tupých ovcí (čest přemýšlejícím a rozumným), které koupí vše jen kvůli značce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze