Pokémon Go šílenství opět v Česku, v Praze proběhl Safari event

11
Pokémon Go šílenství opět v Česku, v Praze proběhl Safari event
  • V Praze proběhl speciální Safari event hry Pokémon Go v obchodním centru Černý most
  • Akce se zúčastnilo mnoho tisíc lidí z Česka i zahraničí
  • Pokémon Go hraje stále celosvětově přes 65 milionů lidí

Pokud jste si mysleli, že fenomén Pokémon Go byl pouze záležitostí loňského roku a hru už nikdo nehraje, rychle vás vyvedeme z omylu. Podle posledních dostupných statistik má hra přes 65 milionů aktivních hráčů měsíčně a přes 5 milionů lidí zapne hru každý den. Zároveň jde o jednu z nejúspěšnějších a nejvýdělečnějších mobilních her historie. Jde samozřejmě pouze o zlomek uživatelů oproti desítkám milionům lidí, kteří aktivně hráli Pokémon Go každý den po startu hry v průběhu letních měsíců loňského roku, i tak jde ale o vysoká čísla.

Hra má přes 65 milionů aktivních hráčů měsíčně a přes 5 milionů lidí zapne hru každý den

Velký zájem o hru se potvrzuje také na Safari eventech, které Niantic, tvůrce hry, organizuje v posledních týdnech po Evropě v obchodních center skupiny Unibail Rodamco. Jedna taková akce proběhla dnes v pražském obchodním centru Černý most. Vstupenky na akci byly dostupné skrze odkaz na Facebooku obchodního centra a 3 tisíc vstupenek se rozebralo během necelé minuty a půl. Další stovky vstupenek rozdělilo Centrum Černý most mezi hráče prostřednictvím následných losování. Dle zájmu hráčů by nebyl problém velmi rychle udat několikanásobně více vstupenek, takový nápor hráčů by ale již obchodní centrum nebylo schopno zvládnout.

Pokémon GO Safari event v Praze

Speciální Safari zóna byla pro hráče velkým lákadlem, po naskenování speciálního QR kódu, který obdrželi na místě pouze dopředu zaregistrovaní, se totiž objevilo množství nových Pokéstopů a zejména bylo možno chytit celou řadu velmi vzácných Pokémonů, včetně Kangashana, který se běžně nachází pouze v Austrálii, Larvitara, Mareep, Chansey a shiny variant Magikarpů a Pikachu. Zajímavostí byli také unikátní Unown Pokémoni, přičemž bylo možno chytnout ty, kteří vytvoří slova Safari Zone.

Podívejte se na fotogalerii, jak to na Safari Zone eventu v Praze probíhalo. Akce se účastnila řada českých, tak zahraničních hráčů, zejména z okolních zemí, tedy Německa, Polska a Slovenska.

A co vy? Hrajete ještě Pokémon Go? Dejte nám vědět v diskuzi!

Diskuze ke článku
Lukáš
Z mých známých to na začátku hrál fakt každý i já. asi po 2 měsících to všichni přestali hrát. Já jsem to hrál až do listopadu ale pak jsem taky přestal. Byla to už nuda furt jen to samé dokola. A popravdě ani když jdu po ulici tak jsem už hodně dlouho nezahlédl někoho kdo by to měl na mobilu puštěné.
Jará
Vsichni mely skloneni hlavy to je strasne.
Sara
Chytit se dalo jen SAFARI!
Karllan
Jsem si říkal, že jsem Vás tam Martině viděl... :) koukám, že jste také docela aktivní hráč.
Jinak celkem povedená akce, za mě tedy spokojenost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze