Podle Reuters uvede Huawei koncem roku smartphone s 5G připojením

1
Podle Reuters uvede Huawei koncem roku smartphone s 5G připojením
Fotografie: Huawei
  • Čipovou sadu s 5G připojením by Huawei měla pomoci vyvinout čínská firma Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC)
  • Huawei aktuálně nemůže využívat 5G kvůli restrikcím ze strany USA

Pokud se alespoň okrajově zajímáte o svět mobilních telefonů a technologií obecně, nemohlo vám uniknout, že společnost Huawei posledních několik let bojuje se sankcemi, které na něj uvrhly Spojené státy americké ještě za doby vlády kontroverzního Donalda Trumpa. Huawei tak nemůže například do telefonů nasadit operační systém Android nebo používat vybrané technologie, jako je 5G připojení, neboť vláda USA označila Huawei za potenciální bezpečnostní riziko a zakázala americkým firmám dodávat společnosti klíčové komponenty.

Podle nejnovější zprávy agentury Reuters však letos Huawei možná konečně opět začne používat čipové sady umožňující připojení 5G, a tím vymaže velkou nevýhodu jeho smartphonů. Vyvinout je přitom měl společně s čínským partnerem Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).


Reuters: Huawei bude mít ještě letos ve svých telefonech čipové sady s připojením 5G

Jak informuje agentura Reuters, zprávy tří nezávislých výzkumných firem, které se zabývají čínským trhem s chytrými telefony, naznačují, že společnosti Huawei a SMIC vyvíjejí 5G čipové sady s využitím výrobního procesu N+1 společnosti SMIC a softwarových nástrojů EDA společnosti Huawei.

Na základě dřívějších zpráv je výrobní proces společnosti SMIC z hlediska výkonu a stability srovnatelný se 7nm technologiemi konkurentů, i když ve skutečnosti není vyráběn 7nm procesem, jak upozorňuje gsmarena.com.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
V našich končinách je stále ve vztahu k firmě Huawei zdůrazněna nepřítomnost 5G a OS Android. Pokud jde o 5G pak v současné době je to jen nadbytečné zdůraznění, protože pokrytí je velmi nízké a rychlost je podobná 4G. OS má firma vlastní a podle posledních zpráv jej používá cca 100 milionů uživatelů. Huawei se samozřejmě snaží proniknout i na jiné trhy jako ostatní firmy, ale to neznamená, že to musí být za každou cenu, západní trh není pro firmu rozhodující. Zvládnutí technologie 5G je důležité pro trhy v Asii, středním východě, latinské americe atd. protože to je budoucnost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze