Podívejte se, jak fotí 13,2 MPx Panasonic Lumix phone

1

Japonský výrobce Panasonic je znám především v odvětví spotřební elektroniky a je silným hráčem na poli digitálních fotoaparátů se svou řadou Lumix. Know-how této řady implementoval do mobilního telefonu s fotoaparátem o rozlišení 13,2 MPx. Podívejte se, jak fotí.

Nový Panasonic Lumix phone jistě každému napoví, v kterých funkcí bude excelovat. Ano označení Lumix o sobě dává vědět, že se zaměřuje především na fotografické funkce. Novinka by měla přinést vlastnosti digitálních fotoaparátů. Zadní strana, kde se nachází fotoaparát, je obklopena mohutným stříbrným lemem. Podle zadní strany bychom jen stěží odhadli, že se jedná o mobilní telefon a ne digitální fotoaparát. Lumix phone disponuje fotoaparátem s rozlišením 13,2 MPx s autofocusem, konkurenční výhodou je i objektiv s širokoúhlým ohniskem 27 mm. Doposud jsme mohli vidět ohniska 28 mm například u Nokií N86/N8. Postrádat budeme optický zoom, z řady Lumix ale přebírá další technologii nazvanou Venus Engine. Výhodou této technologie bude lepší post processing zpracování fotografie, které by se mělo projevit na lepší barevném podání. Ve zhoršených světelných podmínkách nabídne pomocnou ruku výkonný blesk.

S novinkou jsme si měli možnost chvíli pohrát také v Barceloně na MWC 2011 na stánku japonského operátora NTT Docomo. Novinka se prodává již od března letošního roku. Do své nabídky ji zahrnul právě japonský operátor NTT Docomo. Cena bez úvazku se po zdanění pohybuje kolem částky 11 000 ,- Kč. Zda překročí hranice Japonska a dostane se i na evropský kontinent, zatím není jasné. Telefon by musel být zejména vybaven jiným operačním systémem. Řada evropských mobilních fotografů by ale jistě tuto novinku uvítala.

Ukázkové snímky

Čtěte: recenze Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Zdroje: engadget.com, mobile-review.com