Podívejte se, jak bude vypadat Bada 2.0 pro Samsungy Wave

Z posledních informací, které jsou známy víme, že Bada 2.0 je již na spadnutí. Uvolnění aktualizace lze očekávat v nejbližších dvou měsících. Hovoří se o měsíci září. Přinese podporu plateb NFC, vylepšený multi-tasking, formát HTML5 nebo graficky přívětivější uživatelské prostředí. Změn je ale mnohem více.

Samsung S8500 Wave - oficiální fotografie
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung S8500 Wave: Bada v rouše beránčím

Nová verze operačního systému Bada 2.0 je již netrpělivě očekávána. Tento operační systém vychází z nástavby TouchWiz. Vyniká především v multimediálních funkcích, přehlednosti a graficky zpracovaném prostředí, které sice není jedinečné ale alespoň se může pyšnit přehledností. První zařízení s Badou vstoupilo na trhy na přelomu května a června, jednalo se o průkopníka Samsung S8500 Wave s verzí Bada 1.0. Jednalo se o nečekané výkonné zařízení se slušným 5 MPx fotoaparátem, 1 GHz jednojádrovým procesorem nebo dotykovým displejem Super AMOLED. Zároveň jeho silnou stránkou je i špičkový hudební výstup do sluchátek díky čipu Wolfson. Po verzi Bada 1.0 přichází verze 1.2 jejichž novinky jsou spíše menšího charakteru.

Samsung S8530 Wave II - oficiální fotografie
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung S8530 Wave II – Nový Bada král na trůnu

Očekávanou verzí je Bada 2.0, která nabídne řadu velkých změn a desítku menších vylepšení. Za vše hovoří NFC, HTML5, vylepšený multi-tasking, zlepšená podpora Flash 10. Více informací o nové verzi čtěte zde. Nyní se objevila uniklá leak verze s Badou 2.0 s označením S8500XPKG5. Tato verze může přinést radost uživatelům S8500 Wave. Již dříve bylo Samsungem avizováno, že toto zařízení se aktualizace nedočká. Jak je vidět, situace se změnila. Uniklá leak verze trpí řadou dětských nemocí a bugů, ale je nadějí, že Bada 2.0 je již na cestě.

Screenshoty z uniklé leak verze Bady 2.0
TIP: Čtěte představení nové Bady 2.0 OS Bada 2.0: jaké novinky s sebou přinese

Postřehy uživatelů

  • Vylepšený Twitter klient - vkládání fotek, zkracování URL adres,
  • Vyšší energetická náročnost
  • Příchozí hovory nezobrazují jméno kontaktu z telefonního seznamu, pouze číslo
  • Prostředí fotoaparátu má ořezané funkce
  • Časté restarty
  • Nefunkčnost starších widgetů, nestabilita
  • Zmenšené ikonky
  • Nová softwarová klávesa fotoaparátu
  • Nová aplikace ChatOn
  • Výrazně vylepšená fixace satelitů GPS

Postup instalace Bady 2.0

Redakce nenese žádnou odpovědnost za škody, které můžou vzniknout instalací této ROM. Jakékoliv úkony provádíte na vlastní riziko a vlastní zodpovědnost. Aktualizace je dostupná pouze pro model S8500 Wave. Je nutno brát na zřetel, že se jedná o BETA verzi, která obsahuje řadu bugů a nedodělaných věcí..

Zdroje: phonearena.com, mojebada.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze