Samsung sloučí svůj OS Bada s novým systémem Tizen

6

Před několika dny jsme vám představili zbrusu nový operační systém zvaný Tizen. Vznikl spoluprací Intelu a Samsungu. Navazuje na pohřbené MeeGo. Nyní se objevila zpráva o začlenění Bady do nového OS Tizen.

Pokud je nějaký výrobce na poli operačních systémů opravdu aktivní, je to bezpochyby Samsung. Na jeho telefonech můžete nalézt Android, Windows Phone a vlastní Badu. O to více překvapila informace o společném projektu s Intelem. Jistě si vzpomenete, že poměrně nedávno Intel společně s Nokií budoval operační systém MeeGo. Finský výrobce od tohoto projektu dal ruce pryč a Intel přemýšlel, co s ním.

Přečtěte si: Tizen: nový OS od Samsungu aneb reinkarnace MeeGo


Prvotní podoba OS Tizen a aktuální podoba Bada 2.0

Spojence našel právě v Samsung a společnými silami vše pomalu dotvářejí. Nový operační systém by měl nést jméno Tizen. Otázkou však bylo, nebude mít Samsung příliš mnoho operačních systémů? A co jeho vlastní Bada? Nyní už vše dostává reálnější podobu. Samsung totiž oznámil, že svůj operační systém Bada sloučí s nově vzniklým operačním systémem Tizen. V podstatě tak řekl, že Bada jako taková zaniká. Naštěstí by ale měly být aplikace psané pro Badu kompatibilní i na novém OS Tizen.

Ačkoliv byly některé otázky zodpovězeny, je tu hned několik nových. Pokud Bada zaniká, budou aktuální modely, například Samsung Wave 3, aktualizovány na operační systém Tizen? Další otázkou jest, kdy se dočkáme prvních telefonů s nadějným OS Tizen? Na tuto otázku Samsung z části odpověděl. Pro rok 2012 totiž plánuje jeden nebo dva modely s operačním systémem Tizen.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
qwertzuiop
a jak už jsme u Samsungu zvyklí, aktualizace se opět nikdo nedočká a současné modely umřou bez podpory... typický Samsung
---
Nokie vyvinula system, ktery nakonec bude pouzivat nejvetsi konkurent. Manageri Samsungu se musi smichy valet pod stolem. :-D
Radim
Pokud jde o aktualizace mobilního OS, tak je na tom dobře jen jedna značka. Tam si můžete být jistí, že aktualizaci dostanete i u starého telefonu, jakým je třeba 3GS.

Pokud jde o Tizen, tak se prosadí ještě méně než Bada.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze