Poco M3 Pro útočí 90Hz displejem, podporou 5G a proklatě nízkou cenou

2
Poco M3 Pro útočí 90Hz displejem, podporou 5G a proklatě nízkou cenou
Fotografie: Poco
  • Telefon nabízí 6,5palcový Full HD+ IPS displej s 90 Hz
  • Nasazen je procesor Dimensity 700 s až 6GB operační pamětí
  • Kapacita baterie činí 5 000 mAh
  • Cena bude startovat pod 5 tisíci korunami

Poco dnes na oficiálních stránkách představilo telefon Poco M3 Pro, který míří do nižší střední třídy a hodlá konkurenci ukázat, že má skutečně co nabídnout. Nabízí poměrně zajímavý vzhled s důrazem na modul se třemi fotoaparáty na zadní straně. Na čelním panelu je IPS displej s 6,5palcovou úhlopříčkou, Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. O ochranu displeje se stará sklíčko Gorilla Glass 3.

Xiaomi Poco M3 Pro

Pod kapotou je nasazen procesor Dimensity 700 spjatý se 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm. Bude však existovat i základní verze se 4GB RAM a 64GB úložištěm. Obě však mají možnost rozšíření interní paměti paměťovou kartou. Samozřejmostí je nejnovější Android 11, který lze zabezpečit boční čtečkou otisků prstů. V případě fotoaparátů se nic moc zásadně nezměnilo od Poco M3. Hlavní snímač má 48 megapixelů, přičemž zbývající dva fotoaparáty jsou již pouze 2megapixelové a slouží pro makro a portrétní snímky. Výčet zakončuje čelní 8megapixelová kamerka v průstřelu displeje.

Xiaomi Poco M3 Pro

Lákadlem bude baterie s kapacitou 5 000 mAh, která slibuje pohodlnou dvoudenní výdrž. Nabíjení je možné maximálně 18 W, což je průměrné. Novinka však nabízí i podporu sítí 5G, což je v dané kategorii stále spíše vzácností.

Poco M3 Pro bude tradičně útočit i cenou, která startuje na 179 eurech, což je v přepočtu 4,5 tisíce korun. Za 128GB variantu si výrobce hodlá účtovat 199 eur, tedy přibližně 5 tisíc korun.