Philips představil chytré fitness pomocníky, mezi nimi i hodinky

Nizozemská společnost Philips představila set chytrých fitness pomocníků, mezi kterými vévodí chytré hodinky. Za ty si však společnost nechá pořádně zaplatit, startovní cena 250 dolarů může směle konkurovat například alternativě od Withings. Chytré doplňky budou komunikovat s Androidem a iOS.

Philips představil svůj set chytrých fitness pomocníků, a ukázal tak svoji představu moderních doplňků 21. století. Mezi nabízenými produkty jasně dominují chytré hodinky, mimo nich se zákazníci mohou těšit na inteligentní monitor tělesných funkcí, teploměr a monitory krevního tlaku pro zápěstí a na paže. Všechny novinky jsou v USA dostupné počínaje včerejškem, na další trhy se novinky dostanou postupně. Nutno však podotknout, že ceny jsou vyšší.

Chytré hodinky Philips Health watch

Chytré hodinky Philips Health watch nabídnou za 249 dolarů poměrně zajímavé funkce. Prstenec okolo monochromatického displeje je dotykový, a tak se zjednoduší jak používání a zlepší se interakce s uživatelem. Hodinky samozřejmě nepostrádají senzor tepové frekvence a akcelerometr. Dokáží snímat hned několik aspektů pohybových aktivit, mezi měřené aktivity pak patří běh, chůze a jízda na kole. Hodinky informují i o počtu spálených kalorií a počítají ušlé kroky. Mezi nezbytné funkce dnes patří také monitoring spánkové aktivity.

TIP: Recenze Samsung Gear Fit2 – Fitness náramek pro sportovce

Philips Health watch

Samotné tělo je vyvedeno v nerezové oceli, v balení naleznete i menší pásek ideální pro dámské zápěstí. Baterie by měla udržet hodinky při životě zhruba 4 dny, díky rychlonabíjení se 70 % kapacity baterie dobije již za 30 minut. Hodinky lze propojit se systémem Android od verze 4.4.2, u iOS je minimum verze 8. Po započtení DPH by se hodinky mohly začít prodávat za přibližně 7 300 Kč. Vzhledem k vyšší ceně zamrzí odolnost hodinek jen do 1 ATM (dle výrobce hodinky odolají stříkající vodě a dešti).

A další...

Hodinky jsou rozhodně nejzajímavější, avšak i další příslušenství si najde své zájemce. Například ušní teploměr s Bluetooth vám za 60 dolarů (1 800 Kč s DPH) změří teplotu a zároveň ji odešle do společné fitness aplikace, která sdružuje všechny chytré doplňky. Zařízení na měření tlaku nabízí Philips rovnou dvoje, jak už víme, jeden z měřících přístrojů je na zápěstí, druhý je určený na paže. Cena obou variant se liší nepatrně, za pažní variantu si připlatíte 10 dolarů, celková cena 90 dolarů (2 650 Kč s DPH) však není pro každého.

Doplňky Philips

Mezi další chytré novinky patří váha, ta opět dokáže analyzovat vaši tělesnou hmotnost na základě několika faktorů. Měření BMI tvoří základ, dozvědět se však můžete i zastoupení tuku v těle. Za chytrou váhu zájemce zaplatí 100 dolarů, tedy 3 000 Kč včetně DPH.

Zdroje: usa.phili, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze