Patent ZTE poodhaluje skládací smartphone ve stylu véčka

2
Patent ZTE poodhaluje skládací smartphone ve stylu véčka
  • Případný telefon bude mít jeden ohebný displej
  • Vrchní část však bude kratší než ta spodní

Skládací/ohebné telefony se začínají objevovat stále častěji. Hojně ve stylu různých prototypů či patentů, což je případ i ZTE. Tento čínský výrobce sice zkusil být před rokem a půl první s modelem Axon M, avšak ten nemůžeme za čistokrevný skládací považovat. Má totiž dva klasické, nezávislé displeje. 5. března podaný patent, o kterém informoval server letsgodigital.org, však vypadá o poznání zajímavěji. Přístroj bude mít jeden dlouhý panel, který bude možné vertikálně ohnout, což připomíná telefony véčkové konstrukce.

ZTE

Ze samotných náčrtů je však patrné, že vrchní část bude kratší než spodní. Po složení tak zůstane malá část displeje stále viditelná, což by výrobce mohl využít pro různé notifikace. Samotný zobrazovač má velmi tenké rámečky a v místě ohýbacího kloubu je mírně zúžený. Jediné dva viditelné fotoaparáty se nacházejí na zadní straně. Paradoxně však na spodní části, kde je jejich umístění v současné době krajně nepravděpodobné. Jde však pouze o předběžný patent, který se ZTE nahlásilo a není vůbec jisté, že se někdy takového zařízení dočkáme.

Diskuze ke článku
Porydge
Koukám, že si každej patentuje samý sci-fi. To abych si patentoval teleport, kosmickou loď cestující nadsvětelnou rychlostí... sice zatím dovedu stlouct leda ptačí budku, ale k tomu teleportu a nadsvětelnému cestování se brzy dostanu. A když ne a někdo to někdo vyrobí dřív jak já, tak ho sejmu u soudu a vyždímám z něj haldu prachů, protože na to budu mít patent.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze