Pan nezničitelný v redakci. CAT S62 Pro je drsňák s termokamerou

4
Pan nezničitelný v redakci. CAT S62 Pro je drsňák s termokamerou
Fotografie: mobilenet.cz
  • Mobil příjemně padne do ruky
  • Nerozhází jej pády, voda ani prach
  • Praktická termokamera je nově integrována a nikde nevyčnívá
  • Na českém trhu CAT S62 Pro pořídíte za 15 tisíc korun

Když se řeknou odolné telefony, mnohým z vás se jistě vybaví značka CAT, která na českém trhu působí již několik let a rovněž si ji lze spojit s obřími stavebními stroji. Telefony pod touto značkou se vyznačují poměrně snadno rozpoznatelným vzhledem, kde nechybí žluté prvky. V případě modelu S62 Pro je žlutě zbarvena velká klávesa na levém boku. Celkově lze o designu mluvit pouze v kladech, neboť telefon nutně nepřipomíná hromotluka, který je těžký a obtížně uchopitelný.

CAT S62 Pro

Ano, S62 Pro není nijak tenký a ani hmotnost se zrovna nedržela na uzdě, avšak jde o daň za obrněné tělo, které plní vojenský standard MIL STD-810G a také stupeň krytí IP68. V praxi se nemusíte bát, že se smartphonu něco stane při běžném pádu na zem či do vody. Nevadí mu ani prašné prostředí. Vše navzdory nezakrytému USB-C. Bohužel 3,5mm jack se tentokrát již nekoná. Díky větší tloušťce se telefon příjemně drží, jinými slovy jej máte za co vzít. Přenášení v kapse je však přeci jen méně pohodlné. Chválím zdrsněný zadní povrch, díky čemuž vám telefon nevyklouzne ani z mokré dlaně.

Displej vás patrně nijak neuchvátí, jde o 5,7palcový IPS panel s Full HD+ rozlišením. Žádná vyšší snímkovací frekvence se nekoná. S ohledem na cenu by šlo o podprůměr, avšak cenu CATu S62 Pro neurčuje primárně jeho výbava. Displej jako takový je výborně čitelný a líbí se mi skvělá odezva při dotyku doprovázená citlivými vibracemi. Psaní je tak příjemné a přesné. O něco méně nadšen jsem z umístění odemykacího tlačítka, je až příliš vysoko na pravém boku a palec ruky je nutné trochu natáhnout. Již zmíněnou velkou boční klávesu lze programovat na rychlé spuštění dvou různých funkcí, včetně jakékoliv aplikace.

CAT S62 Pro

Možná vůbec nejzásadnější novinkou je termokamera. Ta sice byla již u předchůdců, ovšem tentokrát je plně integrována do těla zařízení a nevytváří hrb v horní části. CAT na integraci termokamery Lepton úzce spolupracoval se společností FLIR. Mezigeneračně došlo také ke zvýšení rozlišení termokamery z 5 tisíc na 20 tisíc pixelů. Samotná ostrost se pak mezigeneračně zvýšila o 30 %. Termokamera má snímač hned nad hlavním fotoaparátem na zadní straně.

CAT S62 Pro

CAT S62 Pro v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

CAT S62 Pro

Rozměry158,5 × 76,7 × 11,9 mm, 248 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 660, 4×2,2 GHz + 4×1,84 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Pavel Doležal
Pavel Doležal
Telefon mě zaujal.
Dotazy:
1) má FM rádio
2) má barometrické čidlo
3) je také možnost měřit vzdálenost laserem?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze