Originální Alcatel 5 na nás pozitivně zapůsobil nejen svým vzhledem

Originální Alcatel 5 na nás pozitivně zapůsobil nejen svým vzhledem
  • Nová vlajková loď Alcatelu vypadá na první pohled velmi působivě, ale cena není přemrštěná
  • Velmi se nám líbilo kromě vzhledu i USB-C, odemykání obličejem či přední duální fotoaparát
  • Do prodeje půjde Alcatel 5 již za pár týdnů za necelých 6 tisíc korun

Alcatel si získal před dvěma lety mnoho lidí svými vlajkovým modely Idol 4 a Idol 4S, ale loňští nástupci s číslovkou Pět už mnoho zákazníků nenadchli. Šlo totiž o jasný krok zpět od dražšího segmentu telefonů a letos Alcatel v tomto trendu pokračuje. Společnost TCL totiž přenechává dražší stroje čistě BlackBerry. Důkazem je nová vlajková loď Alcatel 5, která půjde do prodeje již za pár týdnů za 5 990 Kč. I přes nízkou cenu nás však dokázala nová „Pětka“ zaujmout, a to především svým designem.

Alcatel 5 – MWC 2018

Alcatel se při její tvorbě soustředil především na design a jde to vidět. Velmi tenké rámečky po bocích a vespod 5,7palcového HD+ displeje s poměrem stran 18:9 dávají telefonu originální vzhled, kterým vystupuje z davu. Ano, máme tu velké čelo telefonu, ale pro to má Alcatel snadné vysvětlení. Jde prý o praktičtější řešení, než aby měl telefon větší bradu. Takhle je možné dosáhnout lépe na notifikační lištu a celkově lze pohodlně obsloužit displej a my musíme po vyzkoušení souhlasit.

Navíc se telefon velmi pohodlně drží díky oblým tvarům. Padne skvěle do dlaně a je také vcelku lehký. Nízké hmotnosti bylo dosaženo zejména díky plastovému tělu, které je upraveno tak, aby vypadalo jako broušený kov. Výsledný efekt je relativně přesvědčivý, jen v nás vzbudila obavy horní a dolní část telefonu, kde jsou rámečky z lesklého plastu. Zástupci Alcatelu nás ovšem ujistili, že se lesklý plast jen tak nepoškrábe a jako důkaz nám ukázali telefon používaný již od září a skutečně poškrábaný nebyl.

Velmi nás potěšilo také USB-C pro nabíjení a možnost odemykání telefonu kromě čtečky otisků prstů také vaším obličejem. Registrace tváře proběhla vždy bleskově a dokonce bylo odemknutí vždy i rychlé. Fotografií se nám odemykání ošálit nepodařilo a kamerka nás poznala i se sluneční brýlemi, což dělá mimochodem občas problémy i iPhonu X.

Uvnitř telefonu nalezneme osmijádrový procesor MediaTek, 3 GB RAM a 32 GB interního úložiště. Nechybí přitom ani slot pro microSD karty či notifikační dioda. Nad displejem je také další specialita v podobě předního duálního fotoaparátu. Hlavní senzor má 13 Mpx s možností interpolace až na 16 Mpx, ale zajímavější je ten sekundární 5Mpx, který interpoluje snímky na 8 Mpx. Ten má totiž 120stupňový úhel záběru, aby se vešlo více lidí na selfie fotografii a telefon dokáže mezi oběma fotoaparáty automaticky přepínat. Stačí fotit selfie a pokud se dostane do záběru více lidí jak dva, Alcatel 5 se automaticky přepne na širokoúhlý fotoaparát. Můžete se však přepínat i manuálně.

Na závěr zmíníme i zadní fotoaparát, který má 12 Mpx a možnost interpolace až na 16 Mpx. Nezapomnělo se rovněž na 3 000mAh baterii, kompletní LTE či Android 7.0 Nougat, který se schovává pod grafickou úpravou od Alcatelu. V třetím čtvrtletí má ovšem přijít Android Oreo. Telefon bude k dispozici v černé, modré a zlaté barvě.

Alcatel 5

Rozměry152,4 × 71,1 × 8,5 mm, 144 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6750, 4×1,5 GHz + 4×1 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:45 hodin
Diskuze ke článku
Josef
Cituji: "...ale nebude vás stát mění"
No toto? :-)))
marek
Tak jestli stojí kovový Idol 5 kolem 3500kč, pak bych tuto plastovou šunku s HD displejem a starým Androidem viděl někde na 2500kč.
marek
Spousta starších Alcatelů, dokonce i velmi starých, je na tom mnohem lépe, třeba 3 roky starý Idol 3 v obou verzích. Pak třeba Idol 4, natož nesrovnatelně lepší Idol 4S nebo 4Pro. Dokonce i Pop 4S, Shine Lite, A7, A7XL, Idol 5, Idol 5S. Dokonce 5 let starý Idol X a Idol Ultra mají lepší displeje.

Takhle to určitě nepůjde. V Alcatelu brzy zjistí, že lidi zase takoví idioti nejsou.
gegon
Za ty prachy je teď nej volba Hurahnůj P Smart.
Za chvili Nokia 7, tohle nemá sanci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze