Alcatel 5 konečně oficiálně. Elegantní vzezření doplňuje jen průměrná výbava

16
Alcatel 5 konečně oficiálně. Elegantní vzezření doplňuje jen průměrná výbava
  • Alcatel v rámci MWC 2018 představil hned několik novinek pro letošní rok
  • I když model 5 již důvěrně známe z úniků a dokonce i webové prezentace, oficiální se stává až dnešním dnem
  • V poměrně elegantním těle se nachází průměrný hardware, čítá HD+ displej, osmijádrový procesor MediaTek MT6750 a baterii s kapacitou 3 000 mAh

O Alcatelu 5 jsme prakticky vše důležité věděli již před pár týdny a Alcatel se navíc s telefonem nijak netajil ani před samotnou prezentací, když má na webu již pár dní novinka svůj medailonek. Dnešním dnem se však Alcatel 5 stává oficiální i v očích zástupců společnosti, takže se pojďme podívat na to, čím se „Pětka“ může pochlubit.

Design se nese v letošním pojetí bezrámečkovosti, tedy alespoň částečné. Alcatel vsadil na trochu jiný režim, kdy část pod displejem a po bocích je minimální, ale nad displejem se nachází „čelo“, kde se umístily všechny běžné prvky jako sluchátko, senzory a selfie kamera. Jestli jde o elegantnější pojetí, než které nabízí konkurence, zůstává na vašem uvážení, je však v obou případech zřejmé, že kdyby se displej vycentroval do středu, pod i nad displejem vzniknou vcelku typické mezery a takové telefony jsme viděli již pár let zpět, například u Sony a modelové řady XA.

Alcatel 5 Metalic Gold

Novince však nelze upřít jistá dávka elegance, zvláště pak s přihlédnutím na to, do jaké cenové skupiny spadá. Displej se chlubí úhlopříčkou 5,7 palců a poměrem stran 18:9, můžeme tedy mluvit o tabletofonu. Panel kryje 2,5D zaoblené sklo a samozřejmě ofeofobní vrstva. Zamrzí, že ač je displej opravdu velký, rozlišení je pouze HD+ (1 440 × 720 pixelů).

Alcatel 5

Primární fotoaparát disponuje rozlišením 12 Mpx a uměle lze rozlišení zvýšit až na 16 Mpx. Selfie kamera nabídne běžné 5Mpx rozlišení. Video lze nahrávat až ve Full HD rozlišení při snímkovací frekvenci 30 FPS.

Výkonnostně nebude Alcatel žádný asfaltotrhač, když výrobce nasadil osmijádrový procesor MediaTek MT6750, který doplní 32GB interní paměť a 3 GB RAM. Sestava bude pohánět operační systém Android 7. Nechybí ani slot pro paměťové karty microSD do velikosti 128 GB a konektivita zastřešuje vše podstatné jako LTE včetně podpory tuzemských LTE pásem s rychlostí až 150 Mbit/s pro download a 50 Mbit/s pro upload. Ve výbavě dále nechybí podpora Bluetooth ve verzi 4.2, NFC (jen v jedné z verzí), FM rádio a existovat bude i verze Dual SIM. Alcatel chválíme za nasazení moderního USB-C konektoru s podporou rychlého nabíjení. Baterie má kapacitu 3 000 mAh a neztratil se ani 3,5mm jack.

Alcatel 5 Metalic Black

Rozměry telefonu činí 152,4 × 71,1 × 8,45 milimetrů a hmotnost 144 gramů. Vcelku nízká hmotnost je však vykoupena převážně plastovým tělem. A ač se Alcatel v prezentaci chlubí kovovým lakováním, o kov jako takový nejde.

Alcatel 5

Rozměry152,4 × 71,1 × 8,5 mm, 144 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6750, 4×1,5 GHz + 4×1 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:45 hodin

Alcatel 5 bude k dispozici v barevných provedeních Metallic Black a Metallic Gold. V českých a slovenských obchodech se smartphone objeví již v březnu za částku 5 990 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jos
Tak tohle je děs a hrůza. Nevím tohle za 6 tisíc je totální výsměch. Stačí se podívat na konkurenci třeba v honoru 9 lite. Za mě je to k pláči.
Michal
Vlajková loď v roce 2018: Android 7.0, Mediatek 6750, HD displej, plast... Buď se v jiné realitě pohybuji já nebo Alcatel, žádná jiná možnost není. Každopádně jako bývalý majitel 2 roky staré vlajkové lodi Alcatelu (Idol 4S) jsem nestačil zírat už loni, natožpak nyní. No nic, život půjde dál i bez Alcatelu.
Excel
To je fakt strašné. Naivně jsem si myslel že představí něco co by stálo alespoň trochu za to ale vidím že né. Tak snad příště.
Xxx
No pokud jsou tohle mobily řad 1, 3 a 5, pak Alcatel zapoměl na střední třídu (tj. řady 7, 9 a 11) o nejvyšší třídě (13, 15 a 17) ani nemluvím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze