Orange San Diego s Intelem a Androidem oficiálně představen

1

Po premiérovém představení v Barceloně se zajímavý smartphone od Intelu vrací na scénu, tentokrát s potvrzenými specifikacemi a především cenou pro britský trh. Opomeneme-li menší změnu názvu, jedná se v zásadě o identický přístroj, který byl k vidění na výstavě, a který jsme si v Barceloně vyzkoušeli.

Smartphone se nyní jmenuje Orange San Diego, původní kódové označení Santa Clara tedy mizí v nenávratnu. Specifikace však zůstávají stejné a slibují slušný výkon v čele s procesorem Intel Atom, taktovaným na 1,6 GHz.

K tomu se přidává 1 GB operační paměti, čtyřpalcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů a interní paměť o velikosti 16 GB. Díky spolupráci s operátorem Orange se zákazníci navíc mohou těšit na podporu HD Voice pro čisté a hlasité hovory bez šumu a jiných ruchů.

Na zadní straně najdeme 8 Mpx fotoaparát se schopností natáčet FullHD video a funkcí Burst Mode. Chybět nebude Bluetooth 2.1, A-GPS a HDMI-out. V základu však narazíme pouze na operační systém Android 2.3 Gingerbread. Doufejme tedy, že brzy dorazí aktualizace na verzi nejnovější, přístroj ji nebude mít problém utáhnout.

Základní vlastnosti smartphonu

  • Rozměry 123 x 63 x 9,9 mm
  • Hmotnost 117g
  • Procesor Intel Atom 1,6 GHz
  • Operační paměť 1 GB, úložiště 16 GB
  • Displej s úhlopříčkou 4,03 palce, 1024 x 600 pixelů
  • 8 Mpx fotoaparát, 1080p video
  • Operační systém Android 2.3 Gingerbread

Orange San Diego vypadá stejně slibně, jako v únoru na výstavě a ve Velké Británii se dostane do prodeje už 6. června letošního roku, což dává naději na brzký start ve zbytku Evropy. Vyjde vás na 199,99 liber (cca 6000 Kč) se smlouvou Pay as you Go a pouhých 15,50 liber (cca 500 Kč) s roční smlouvou.

Zdroje: slashgear.com, androidcentral.com, androidcentral.com