Orange Barcelona: levný Android s QWERTY klávesnicí

Levné smartphony se těší velké oblibě a není tak divu, že novinky této cenové skupiny jsou představovány jako na běžícím páse. Nadnárodní operátor Orange představil levnou novinku s hardwarovou QWERTY klávesnicí, 2,6" dotykovým displejem a 3,2 MPx fotoaparátem.

Orange Barcelona

Operátor Orange si nechal na zakázku vyrobit u čínského výrobce Huawei, jenž od června začíná svými produkty dobývat i Českou republiku, levný smartphone pod označením Barcelona alias Huawei Boulder. Operačním systém je Android verze 2.2 Froyo. Pro lepší textovou komunikaci bude připravena hardwarová QWERTY klávesnice, dalším ovládacím prvkem bude dotykový displej 2,6". Na zadní straně najdeme fotoaparát s uspokojivým rozlišením 3,2 MPx, kterému schází automatické zaostřování a dokonce i přisvětlovací dioda. Ačkoliv zařízení spadá primárně do nižší cenové kategorie, nabídne i některé vyspělé funkce, jako přítomnost sítí 3G, nástavby HSDPA, Wi-Fi, GPS modul s Google mapami nebo videohovory. Tělo samotného zařízení je tenké pouhých 9,9 mm.

Výkonný hardware nelze očekávat při dané cenové relaci. Spokojit se tak musíme pouze s procesorem Qualcomm taktovaným na frekvenci 528 MHz. Operační paměť RAM nabídne dostatečnou kapacitu 256 MB. Relativně průměrné hodnoty v oblasti pohotovostní výdrže by měla zajišťovat baterie o kapacitě 1 200 mAh. Prodejní cena zatím nebyla stanovena, novinka by se měla jako první dostat na trh ve Velké Británii.

Technické parametry Huawei Boulder

Kompletní specifikace
Konstrukce115 × 63 × 10 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,6" (240 × 320 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536),
ChipsetQualcomm MSM7225, CPU: 1×528 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.2
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com, phonesreview.co, unwiredview.com, fony.sk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze