Oppo vybaví 5G modemem všechny své budoucí telefony od střední třídy výše

3
Oppo vybaví 5G modemem všechny své budoucí telefony od střední třídy výše
Fotografie: Ericsson
  • Oppo oznámilo, že všechny telefony s cenou nad 420 dolary (cca 12 tisíc korun s daní) již nabídnou 5G konektivitu
  • V roce 2020 tak lze čekat zásadní rozšíření těchto moderních telefonů

V letošním roce jsme se dočkali prvních telefonů, které se chlubí podporou sítí 5G. Tedy nejmodernější mobilní sítě, která přinese nejen mnohem vyšší rychlost připojení, ale i doposud nerealizovatelné možnosti v oblasti on-line komunikace. Prozatím však platí, že telefony vybavené 5G modemem spadají do těch vůbec nejvyšších cenových pater a mírné snížení ceny přineslo až například nedávno představené Xiaomi Mi 9 Pro 5G. Příští rok by však měl přinést výrazné změny a zlevnění telefonů s podporou 5G. Naznačuje to například informace mydrivers.com, který citoval obchodního ředitele Oppo.

Ten uvedl, že Oppo nabídne 5G konektivitu ve všech svých telefonech s cenou začínající na přibližně 420 dolarech, což je v přepočtu 12 tisíc korun s daní. Tím by se 5G telefony staly mnohem dostupnější. Obdobně se nedávno vyjádřil také výrobce HMD Global, který produkuje telefony Nokia. Je naprosto jisté, že náklady na vybavení přístrojů podporou 5G budou nadále klesat a v horizontu 1 až 2 roků se 5G stane standardem i v nižších cenových patrech, stejně jako tomu bylo před několika s technologií 4G.

Diskuze ke článku
rrr
Kdy budou v ČR 5G sítě? Má smysl si třeba příští rok koupit telefon s podporou sítí 5. generace?
Mio Ares
Zbytečnost, která zase žere baterku. kdyby se raději zaměřili na optimalizaci foťáku nebo na video, aby nebylo cukavé jako u VŠECH jejich telefonů při rozlišení od FHD výš, tak by udělali výš. K čemu mi je 5G, když video patří k nejhorším vůbec?????????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze