Má Samsung ambice stát se dalším Qualcommem? Výrobcům chce nově dodávat 5G modemy

2
Má Samsung ambice stát se dalším Qualcommem? Výrobcům chce nově dodávat 5G modemy
  • Společnosti Oppo a Vivo již údajně obdržely první testovací vzorky 5G modemů
  • 5G modemy nesou označení Exynos 5100, Exynos RF 5500 a Exynos SM 5800

Podle informací sammobile.com zkouší Samsung své štěstí nově i s prodejem 5G modemů. Nejprve se pokusí oslovit čínské společnosti Oppo a Vivo, které již údajně obdržely první testovací vzorky.

Důvodem k případné spolupráci rovněž může být, že klasičtí dodavatelé, jako je Qualcomm a MediaTek, jednoduše nebudou schopni pokrýt veškerou poptávku. Tato úvaha je zatím pouze čistě ve spekulativní rovině. Pokud by tomu tak ovšem opravdu bylo, budeme možná vídat nové 5G modemy s označením Exynos 5100, Exynos RF 5500 a Exynos SM 5800 nejen ve smartphonech od Samsungu. Zda se tyto 5G modemy u výrobců uchytí, se však teprve dozvíme.

Diskuze ke článku
Janek
Bohužel informace o rozvoji sítí 5G, jsou v našich podmínkách asi hodně vzdálené realitě jinde ve světě. Jestliže je pravda, že se výrobci zařízení s čipy pro 5G obávají jejich nedostatku, pak rozvoj sítí pokračuje neobvyklým tempem. Možná do toho nechtějí zahrnout Huawei, jinak by čipů musel být nadbytek. A nebo také kalkulují s tim, že další obchodní válka Japonsko & Jižní Korea je na spadnutí. "Další zářný příklad změny spolupráce ve světě: nelze se spolehnout na nikoho, jen na sebe"! Pokud to bude takto pokračovat, asi přijdou hodně špatné časy pro spotřebitele.
pikatchu
toto melo byt u samsungu tema dne uz pred 5 lety, nemuseli doted osazovat do svych lidí Qualcomm CPU, protoze jejich modemy neumely mix kvanta frekvenci pouzivanych v USA: Je jasne, ze Samsung Qualcomm nepotrebuje vubec, az na to USA a par dalsich zemi, tedy je v jejich zajmu aby si modemy vyvinuly sami.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze