Oppo si pro nás chystá 10násobný hybridní zoom i vylepšenou čtečku v displeji

2
Oppo si pro nás chystá 10násobný hybridní zoom i vylepšenou čtečku v displeji
  • 10násobný hybridní zoom má zastat funkci ultraširokoúhlého snímače i teleobjektivu
  • Čtečka otisků prstů v displeji umožňuje odemknout zařízení přiložením prstu nejen na přesně vyznačené místo

Čínský výrobce smartphonů Oppo dnes krátce odhalil dvojici technologických vychytávek, které bychom již brzy mohli spatřit v nových vlajkových modelech. První chloubou výrobce se stal senzor s 10násobným hybridním zoomem, který dokáže nahradit ultraširokoúhlý snímač i teleobjektiv. Navíc disponuje hned dvojnásobnou optickou stabilizací pro ještě ostřejší snímky. Oppo uvedlo, že tato technologie je již připravena k masové výrobě. Nový senzor předvede společnost na veletrhu MWC v Barceloně již za pár týdnů.

Druhou zajímavou novinkou byla čtečka prstů v displeji, kterou společnost Synaptics nazývá jako „Phase 3“ (třetí fáze čteček integrovaných v displeji). Ta umožňuje odemykat zařízení přiložením prstu nejen na tradičně vyznačené místo uprostřed spodní třetiny displeje, ale i na prostor v jeho okolí. Odemykání displeje čtečkou otisků prstů se tak stane zásadně snadnějším, neboť se uživatel nemusí soustředit na to, kam přesně prst přiloží. Lepší představu o tom, jak čtečka funguje, si můžete udělat z přiloženého videa.

Diskuze ke článku
Honza
No rychlost je dost bídná, z vida je i vidět, že to na první dobrou mnohdy ani nezaznamená otisk...
Jarek L.
Čtečky v displeji mají celkem dost nevýhod. Jsou pomalejší, s ochranným sklem to má problémy, jak se bude chovat když se v místě čtečky udělá třeba vryp a nákladnost výměny displeje když se poškodí. V dnešní době kdy odmykání obličeje je na vysoké úrovni bych se na čtečku v displeji vykašlal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze