Oppo si nechalo patentovat displej se 100% poměrem k přední straně

2
Oppo si nechalo patentovat displej se 100% poměrem k přední straně
  • V červenci Oppo představilo koncept telefonu s takzvaným „waterfall“ displejem
  • Důležité senzory by byly u nového displeje umístěny přímo pod obrazovku

Oppo si nechalo patentovat zajímavé řešení mobilního displeje, jenž má být zakulacen po celém jeho obvodu. Díky tomu sice odpadne nutnost „vsadit“ obrazovku do rámečků, avšak vznikne problém s tím, kam umístit potřebnou elektroniku – konkrétně senzor, který se stará o vypnutí displeje po přiložení telefonu k uchu a také senzor jasu, jenž upravuje světelnost displeje podle okolních podmínek.

Podle patentu, na který upozornil letsgodigital.org, hodlá Oppo umístit tato čidla přímo pod zobrazovací panel, což by eliminovalo potřebu jakéhokoliv výřezu. Displej by se tak konečně mohl pochlubit 100% poměrem k přední straně. Tyto senzory by mohly být implementovány jak do OLED panelů, tak do Micro LED obrazovek.

Oppo se o dosažení naprosto bezrámečkového displeje pokouší již delší dobu. Například v červenci představilo svůj prototyp takzvaného „waterfall“ displeje s minimálními rámečky.

Diskuze ke článku
Porydge
Tak to chci vidět jak si poradí s rohy jestli ten displej bude přetékat do všech stran a jak se bude počítat rozlišení a jak se budou vyvíjet aplikace. Pro takové zakřivení. Dnešní displeje jsou jen obdélníky s ustřihnutými rohy a po rozevření a dopočítání rohů je to klasický displej, ale takovéhle zakřivení se nedá převést do roviny.
Vyko Just
Vyko Just
A zezadu bude rukojeť k pohodlnému držení?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze