Nabití mobilu za 20 minut? Díky Oppu možná již v příštím roce

17
Nabití mobilu za 20 minut? Díky Oppu možná již v příštím roce
Fotografie: Oppo
  • Oppo údajně představí nabíječku s výkonem 80 W
  • Očekává se, že smartphone vyšší třídy bude na 100 % dobitý za 20 minut

Kapacity baterií v mobilních telefonech nijak zásadně nerostou, maximálně v mezích toho, jak narůstají úhlopříčky displejů. Výrobci naopak pracují na co možná nejrychlejším nabíjení. Pokud se spokojíte s klasickou drátovou nabíječkou, je to až výkon 40 W, avšak najdou se i výjimky nabízející 65 W. Například Realme a jeho model X50 Pro 5G tento výkon nabízí a dokáže se nabít za 35 minut.

Obdobný výkon nabízí také konkurenční Oppo. Skrze weibo.cn nyní unikla informace o tom, že chystá další generaci technologie SuperVOOC s označením 3.0, která by měla přijít s výkonem 100 W. Podrobnější informace chybí, ale lze předpokládat, že by čas nabíjení telefonu s kapacitou baterie kolem 4 500 mAh mohl klesnout ke 20 minutám.

Diskuze ke článku
Petr
Telefon dobitý za 20 minut a nevyměnitelná baterka zničená za 1 rok. Nezájem.
Khan
Je ti jasny ze tak rychle nemusis nabijet kazdej den? V 99% pripadech budes nabijet pres noc pomalejsi nabijeckou.
Khan
A vyhoda rychleho nabijeni je ta kdyz potrebujes rychle nabit telefon na co nejdelsi dobu. Prekvapko, ze? Pochop ze je to jen funkce navic. To ze ty to pouzijes 2 za rok je super. Ale jiny ji pouzije 2x za tyden. A neverim ze se to nejak vyrazne podepise na baterce. A bazar? Tak jestli takto premyslis... za rok a neco ti za nejaky Realme neda stejne nikdo nic extra. To musis jit po jinych znackach...
End
Příští rok bude u Xiaomi 120W, těším se, má to výhodu, když sem někde a potřebuji rychle nabít, tak 20 minut je pecka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze