Operační systém Sailfish OS se dostane do Xperií od Sony

15

Na barcelonském veletrhu měla svou tiskovou konferenci také společnost Jolla, která stojí za alternativním otevřeným operačním systémem Sailfish. Klíčovou informací bylo, že se by se OS Sailfish měl objevit v telefonech Xperia.

OS Sailfish

Finská společnost Jolla již několik let vyvíjí svůj operační systém Sailfish. Jde o otevřený operační systém, který pracuje například na jejich vlastním telefonu. Zástupci společnosti na tiskové konferenci v rámci veletrhu MWC 2017 uvedli, že systém Sailfish již brzy oficiálně zamíří na telefony Sony Xperia. Obě společnosti pracují na podpoře Open Devices programu pro modely Xperia. První výsledky spolupráce jsou k vidění přímo na veletrhu, kde se ve vývojové fázi testování nachází model Xperia X s OS Sailfish.

TIP! Vyzkoušeli jsme Jolla Tablet se Sailfish OS 2.0 (video)

Prvním modelem s OS Sailfish od Sony má být Xperia X

Cílem obou společností je uvést celý projekt v život a tím současně i první modely pro případné zájemce. To vše do konce června 2017.

Zdroje: jolla.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Naecken
Krok správným směrem.
htcjirka
htcjirka
Perfektní rozhodnutí a krok.Vítám.
scotch11
A co Nokia? I tam by se mohl os Sailfish ukázat, klidně vedle founů s Androidem. No a nakonec by mohli kluci opět po křídla značky Nokia.
Skylark
Bravo. Snad se toho chytí pár dalších výrobců.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze