Opera Mini 7.0 je venku: nově i pro smarpthony s Androidem

Během včerejšího dne byla mezi uživatele telefonů s Androidem uvolněna Opera Mini 7.0, nová verze celkově nejpopulárnějšího mobilního internetového prohlížeče na světě. Jaká vlastně přináší vylepšení?

Tip! Opera představila verzi 12 Mobile a experimentální Operu Mini Next

Funkce nové Opery 7.0 už si mohli dopředu vyzkoušet ti z vás, kteří využívaly služeb experimentální vývojové verze Opery Mini Next, kterou norská společnost představila na konci února letošního roku spolu s nejnovější verzí "dospělé" Opery Mobile 12. Dobře ji znají také majitelé iPhonů, iPadů a iPodů, tedy telefonů, tabletů a hudebních přehrávačů od amerického Applu, pro které už je nějaký ten pátek dostupná skrze jejich obchod App Store.

Opera Mini 7.0

Nová verze prohlížeče je v první řadě rychlejší. Vývojáři totiž do Opery Mini 7.0 integrovali podporu lepší hardwarové akcelerace skrze knihovnu WebGL. Uživatelé taky nyní dostávají možnost lépe využívat oblíbený rychlý přístup. V předchozích verzích se totiž museli spokojit pouze s devíti dlaždicemi, na které si mohli umísťovat aktivní náhledy stránek, které nejčastěji navštěvují. Tyto náhledy pochopitelně fungují jako přímé odkazy na tyto stránky. Nově si tedy můžete na domovskou obrazovku naskládat prakticky nekonečné množství těchto odkazů.

Takto vypadá nová Opera Mini 7.0

Na závěr ještě zmíníme, že Opera v tiskové zprávě k představení Opery Mini 7.0 uvedla, že tento prohlížeč je nejpopulárnější aplikací svého druhu na světě, kterou využívá na 160 milionů uživatelů za měsíc. Ještě můžeme doplnit, že aplikace patří k nejstahovanějším aplikacím z Google obchodu s aplikacemi pro OS Android. Dodejme, že její popularita tkví hlavně v bezkonkurenčním šetření dat skrze proxy servery, které objem načítané stránky stlačí až o 90% z její původní velikosti. Tím pádem uživatelům, kteří využívají mobilní internet skrze síť operátora a nikoliv skrze Wi-Fi výrazně šetří jejich peníze i FUP limity.

Operu Mini 7.0 můžete stahovat přímo z vašeho telefonu z adresy m.opera.com, a nebo na Google Play

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze