Opera mini 6.1 a Mobile 11.1 ke stažení: co je nového?

7

Populární prohlížeče Opera mini a mobile povýšily na vyšší verze. Přináší automatické doplnění domén, chytré vyhledávání webových stránek a jejich návrhů nebo podporu standardů CSS a HTML5. Na podporu Flashe se mohou těšit majitelé zařízení s Androidem Honeycomb.

Internetové prohlížeče Opera mini a mobile patří mezi nejoblibenější na světě. Opera mini je spíše určena pro ty s omezeným datovým připojením nebo FUP a potřebují tak ušetřit co nejvíce dat. Naopak Opera mobile je určena pro smartphony, čemuž odpovídá také její výkon. Počítá ale ovšem s přítomností rychlejší datových paketů.

Opera Mini a novinky ve verzi 6.1

  • Automatické dokončování textu, Google autocomplete
  • Možnost přímého vyhledávání z adresního řádku
  • Automatické doplňování domén jednotlivých států
  • Kompatibilita více fontů a velikostí písma
  • Drobnou změnou prošla i funkce pro kopírování a vkládání textu

Opera Mobile a novinky ve verzi 11.1

  • Nová podpora standardů CSS, HTML5
  • Podpora Flashe pro zařízení s Androidem Honeycomb
  • Ostatní změny jsou podobné jako u Opery mini
Obě nové verze jsou určeny pro zařízení s operačním systémem Android a Symbian, další operační systémy přijdou na řadu co nevidět. Operu mini a mobile můžete stáhnout zde nebo zde

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
kája
to nemohli ten flash dát do verze pro nový symbiany himolenc?
michal
Telefony nokie se symbianem mají mizerný výkon, slabý procesor nedovoluje přehrát flash videa, na to je potřeba alespoň 1 giga procesor, ani telefony s androidem, které mají slabší procesor flash videa nepřehrají.
Raiden_cz
Zmenila se nejak velikost? Mam HTC Desire a tam to s Operou moc nejde kdyz uklada vsechny data do telefonu a i po presunu na kartu ma potom 14 mb
Jirka
To by mě taky zajímalo. Taky se mi do Desire nevejde. Naštěstí tam je dobrý vestavěný prohlížeč, který používám na wi-fi a 3G. Jinak Operu Mini.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze