Opera 14 pro Android již není v beta verzi

21

Opera má v mobilních telefonech silnou pozici. Nyní můžete stahovat finální verzi nové Opery 14 pro Android, jejíž beta byla představena na začátku dubna. Novinkou v Opeře 14 je především nové vykreslovací jádro Webkit, které nahradilo dosavadní Presta. Změny však nejsou pouze pod kapotou, ale předěláno bylo i uživatelské rozhraní.

Nová Opera je postavena na Chromiu 26 a díky tomu, že používá stejné vykreslovací jádro jako Chrome, rozumí si lépe s internetovými stránkami. Pryč by tak měla být doba, kdy byly některé weby s Operou nekompatibilní. Zároveň by nyní měl být prohlížeč i rychlejší.

Tip:Opera koupila konkurenční Skyfire: chce snížit FUP za mobilní video

Přepracované rozhraní nyní vypadá svěžeji a moderněji a spojuje vyhledávací pole s adresním řádkem. Základem jsou tři hlavní obrazovky – historie, rychlý přístup (speed dial), kde si můžete uložit své oblíbené stránky, a návrhy, což je jednoduchá RSS čtečka s předefinovanými kanály ve 13 kategoriích.

Silnou zbraní Opery vždy byla funkce Turbo, která dokázala tím, že stránky předem zkomprimovala na serverech Opery, výrazně snížit přenášená data. Tato funkce zůstala i v nové verzi, ale byla přejmenována na off-road mód. Z dalších funkcí pak můžeme ještě zmínit anonymní surfování nebo funkci Link, která slouží k synchronizaci s dalšími vašimi prohlížeči Opera.

Stáhnout Prohlížeč Opera

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Vasek
Bohužel tato verze Opery není funkční na Nexusu 7 s JB4.2.2 - beta i předchozí verze přitom byla funkční naprosto v pohodě.
Kewl
Vzhledově pěkná, na užívání pohodlná. Možná je o kousek rychlejší, ale nějaké markantní zrychlení nevidím (Desire X). A bohužel navzdory tomu, co je uvedeno v článku, zatímco u předchozí verze jsem se zobrazováním stránek neměl problémy, u nové Opery se mi to během jednoho necelého dne stalo několikrát - podivné je, že občas stačilo stránku reloadnout a zobrazila se čitelně, to ovšem není řešení.
Mbiba
No já nevím, na zařízení s 512 ram se to nedá používat, nevím jstli je to na více RAM lepší, neustále tuhne, stránku vykresluje na více pokusů, a několik minut!!! Ještě, že se dá ještě po krátkém hledání stáhnout původní verze!

Jedinné pozitivum vidím v tom, že mi tato situace donutila konečně vypnout automatické aktualizace abych měl pokoj...

Mbiba
Tachyon
pořád je lepší opera mobile než tenhle nedodělek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze