OneNote dostává podporu pro multitasking v iOS 9 a iPad Pro

Jednou z firem, které se se svými aplikacemi připravují na novinky přinášející nový iOS 9, je i Microsoft. Naposledy oznámil, že jeho multifunkční poznámkovník OneNote dostane podporu více oken na iPadech a bude připravený i na nový iPad Pro a jeho ovládání dotykovým perem Apple Pencil.

Novinky, které v současnosti fungují pouze na iPadu Air 2, v první řadě znamenají, že budete moci mít OneNote otevřený v rozděleném pohledu vedle jiné aplikace. Takže bude snadné si dělat poznámky například během čtení článku nebo sledování videa. Další funkcí je Slide Over, která umožní vytažení postranního panelu s OneNote a rychlé zapsání poznámek, aniž byste museli opustit aktuální aplikaci.

Vylepšená implementace SpotLight pak umožní vyhledávat vaše poznámky, obrázky, PDF z libovolného místa v operačním systému. Vývojáři však již zahrnuli i podporu Apple Pencil, a jsou tak připraveni na listopad, kdy se nový iPad Pro s Apple Pencil dostane do prodeje.

TIP: Apple představil dlouho očekávaný iPad Pro s 12,9" úhlopříčkou

V nové verzi Microsoft vylepšil i zrcadlové uživatelské rozhraní pro psaní zprava doleva v arabštině a hebrejštině v iOS 9. Samozřejmě nechybí ani dávka oprav chyb. Nová verze s číselným označení 2.16.1 je již k dispozici ke stažení v App Store.

Stáhnout OneNote

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma)

Zdroje: itunes.apple.com, blogs.office.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze