Apple představil dlouho očekávaný iPad Pro s 12,9" úhlopříčkou

28

Apple iPad Pro s větším displejem je dlouho očekávaným zařízením od Applu. Již od druhé generace iPadu se spekuluje o větší Pro verzi, která právě dnes spatřila světlo světa pro širokou veřejnost. Nejedná se ovšem jen o větší iPad, ale v zásadě o zcela nově zpracované zařízení, které například nabídne praktický cover s klávesnicí nebo stylus. Podívejte se, co nový a větší iPad Pro dokáže.

TIP: Recenze Apple iPad Air 2 – Evoluce pokračuje

Apple iPad Pro nabídne větší 12,9palcovou obrazovku. To je to nejzásadnější a od této informace se vše odvíjí. Nový iPad je tedy doslova obrovský. Displej má také vysoké rozlišení, konkrétněí 2 732 × 2 048 pixelů, tedy přesně tolik pixelů na šířku, co iPad Air 2 na výšku. Větší displej se samozřejmě hodí na práci, na vzdělávání a samozřejmě je také lepší pro sledování filmů. Větší displej také dává smysl ve spolupráci se stylusem Apple Pencil, který umí sledovat sílu vyvinutého tlaku. Stylus se rozhodně bude hodit, a to nejen na kreativní práci. Bohužel to nevypadá, že by jej bylo možné schovat do těla iPadu Pro.

Apple iPad Pro

K iPadu se vždy doporučují i covery. Apple jej u nového Pro vylepšil o textilní tenkou klávesnici, která se připojuje skrz Smartconector se třemi piny, jenž by možná v budoucnu mohl posloužit i k připojení dalšího přislušenství. 12,9palcový displej je dostatečně velký i pro práci a klávesnice je zcela na místě. Apple navíc na své tiskové konferenci nechal místo i Microsoftu k prezentaci MS Office a Adobe pro další kreativní věci, kde poslouží i stylus.

Apple Pencil podporuje Force Touch, tedy reaguje na sílu, kterou tlačíte na displej. Apple Pencil by také měla podporovat gesta. K tomu všemu ale potřebuje energii. Uvnitř se tak nachází malá baterie, kterou je možné dobít pomocí klasického Lightning konektoru a to třeba tím, že jej připojíte do iPadu Pro.

Uvnitř tepe procesor Apple A9X, který je opět rychlejší. Grafický výkon se zvýšil až 360krát oproti první generaci iPadu. iPad Pro je prý rychlejší než 80 % přenosných počítačů, které se prodaly za poslední rok. Po grafické stránce dokonce více než o 90 %. I přes zvýšení výkonu zde máme pro Apple a iPady klasickou výdrž na baterii – 10 hodin. Po hardwarové stránce se můžete těšit také na lepší zvuk. O zvukovou stránku se nově postará rovnou čtveřice reproduktorů. Navíc se umí dynamicky přizpůsobovat tomu, jak tablet držíte. Doufejme, že i kvalita bude odpovídající. Samozřejmostí je také zachování čtečky otisků prstů Touch ID v domovském tlačítku.

Apple iPad Pro

iPad Pro se začne prodávat ve třech barevných kombinacích (zlaté, stříbrné a vesmírně šedé) v listopadu za cenu od 799 dolarů (23 600 Kč s DPH) za Wi-Fi verzi až po 1 079 dolarů (31 500 Kč s DPH) za 128GB cellular verzi. Dokoupit si můžete také příslušenství, které je ale hodně drahé. Smart Keyboard vás vyjde na 169 dolarů (5 000 Kč s DPH) a Apple Pencil stojí 99 dolarů (2 900 Kč s DPH).

Technické parametry Apple iPad Pro Wi-Fi

Kompletní specifikace
Konstrukce305,7 × 220,6 × 6,9 mm, 713 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,9" (2 732 × 2 048 px)
Fotoaparát8 Mpx, , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A9X,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémiOS 9
Akumulátor10 307 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:53 hodin
Dostupnostlistopad 2015, 24 990 Kč
Diskuze ke článku
Vojtěch Šindler
Vojtěch Šindler
Nemůžu si pomoct, ale na to že MS Surface je na trhu už nějakej ten pátek, tak furt má daleko větší možnost využití. Bral bych ho jako odpověď na velké tablety od Samsungu, ale MS Surface prostě konkurovat nemůže.
nevesta.na.hrasku
Aneb jak Apple posunul cenu tabletů astronomicky vysoko :D
Strášce Galaxyje
Má cenu to komentovat? Zatímco Steve Jobs zavrhne ovládání stylusem, protože prstíkem se to dělá lépe, teď to zase budeme dělat naopak. Jo a svůj obří tablet představila na IFě snad každá čínská garážová firma.
Tester
360krát vykonnější? trošku přehání ne? O.o a pochybuju že je to silnější než Intely... MOŽNÁ po graficke strance, ale to je asi tak vse...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze