Ohebné OnePlus Open 2 má dorazit za necelý rok. Co nového nabídne?

12
Ohebné OnePlus Open 2 má dorazit za necelý rok. Co nového nabídne?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Očekává se nasazení vlajkového procesoru od Qualcommu
  • Výrobce má vylepšit pant, který by měl být tenčí

První ohebný model od OnePlus byl představen loni v říjnu a dle informací Digital Station z weibo.com je v přípravě jeho nástupce. Pokud však očekáváte, že by se měl odhalit opět na podzim, tak zřejmě bohužel. Spekuluje se až o 1. čtvrtletí roku 2025, což ale přinese i jisté výhody. Budoucí OnePlus 2 by mělo fungovat na procesoru Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu. Jeho premiéra by měla proběhnout na sklonku letošního roku. V době možného uvedení OnePlus Open 2 tak půjde o špičkový procesor.

Vylepšení se má dotknout také mechanismu pantu, který by měl být tenčí. Zmenšit se má i samotný ohyb na vnitřním displeji, což rozhodně vítáme. Zejména s přihlédnutím k tomu, že na současném OnePlus Open byl ohyb na displeji při běžné práci takřka neznatelný. Venkovní displej má disponovat vysokým rozlišením a ve hře je také periskopová kamera z vnější strany.

Na připravovanou druhou generaci ohebného zařízení od OnePlus se určitě lze těšit. Výrobce sice vesměs ze spřáteleného Oppa, avšak na rozdíl od jeho modelů se s OnePlus běžně setkáme na pultech českých obchodů. První generace v nás zanechala veskrze příjemné dojmy, zejména co se týče konstrukce či kvalitních displejů. Kdy i venkovní je dostatečně velký pro jakoukoliv práci a není tak nutné pokaždé rozevírat celý telefon. Pokud se výrobci povede vylepšit softwarovou stránku a kupříkladu přijít i se zajímavou cenovou nabídkou, bude v příštím roce trh se špičkovými ohebnými telefony opět o něco zajímavější.

Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Jak netrpí? Fyziku nelze očůrat a dřív či později k odlepení fólie dojde. A zatímco u Samsungu mám zdarma a do pár minut hotovo, tak u konkurence se musím s telefonem na nějaký čas rozloučit, zaplatit a doufat, že mi nepřijde v továrním nastavení.

Jako sorry, ale u specifického telefonu za 40-50k očekávám nejen možnost připojištění se spoluúčastí, tak i servis na nějaké úrovni ohledně dostupnosti a rychlosti. Jakýkoliv problém s 1+ Open totiž znamená mít z něj bezcenné těžítko a to si každý rozmyslí.

Ps: jak dlouho je Open na trhu? Že by u něj již bylo nutné měnit po 1-1,5 roce fólie?
Jakub Dufka
Jakub Dufka
A co třeba antireflexní úprava displeje? Co třeba vylepšení (dnes naprosto) mizerné až nulové servisovatelnosti? Co třeba tak základní věc, jako Qi nabíjení?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze