Ohebné OnePlus Open 2 má dorazit za necelý rok. Překvapit by mělo baterií

aktualizováno
13
Ohebné OnePlus Open 2 má dorazit za necelý rok. Překvapit by mělo baterií
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Očekává se nasazení vlajkového procesoru od Qualcommu
  • Výrobce má vylepšit pant, který by měl být tenčí

Aktualizováno 24. 7. 2024

Nejnovější informace o další generaci skládacího mobilu od OnePlus pocházejí ze sociální sítě weibo.com. Dozvídáme se, že by telefon měl dorazit během 1. čtvrtletí roku 2025. To podstatné se však týká baterie, která má nadchnout kapacitou 6 000 mAh. To je výrazně více, než kolik vídáváme u mobilů podobné konstrukce. Ostatně současný OnePlus Open má baterii s kapacitou 4 805 mAh. Zmíněn je také procesor a opět jde o již skloňovaný Snapdragon 8 Gen 4.

Původní informace z 24. 5. 2024

První ohebný model od OnePlus byl představen loni v říjnu a dle informací Digital Station z weibo.com je v přípravě jeho nástupce. Pokud však očekáváte, že by se měl odhalit opět na podzim, tak zřejmě bohužel. Spekuluje se až o 1. čtvrtletí roku 2025, což ale přinese i jisté výhody. Budoucí OnePlus 2 by mělo fungovat na procesoru Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu. Jeho premiéra by měla proběhnout na sklonku letošního roku. V době možného uvedení OnePlus Open 2 tak půjde o špičkový procesor.

Vylepšení se má dotknout také mechanismu pantu, který by měl být tenčí. Zmenšit se má i samotný ohyb na vnitřním displeji, což rozhodně vítáme. Zejména s přihlédnutím k tomu, že na současném OnePlus Open byl ohyb na displeji při běžné práci takřka neznatelný. Venkovní displej má disponovat vysokým rozlišením a ve hře je také periskopová kamera z vnější strany.

Na připravovanou druhou generaci ohebného zařízení od OnePlus se určitě lze těšit. Výrobce sice vesměs ze spřáteleného Oppa, avšak na rozdíl od jeho modelů se s OnePlus běžně setkáme na pultech českých obchodů. První generace v nás zanechala veskrze příjemné dojmy, zejména co se týče konstrukce či kvalitních displejů. Kdy i venkovní je dostatečně velký pro jakoukoliv práci a není tak nutné pokaždé rozevírat celý telefon. Pokud se výrobci povede vylepšit softwarovou stránku a kupříkladu přijít i se zajímavou cenovou nabídkou, bude v příštím roce trh se špičkovými ohebnými telefony opět o něco zajímavější.

Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Jak netrpí? Fyziku nelze očůrat a dřív či později k odlepení fólie dojde. A zatímco u Samsungu mám zdarma a do pár minut hotovo, tak u konkurence se musím s telefonem na nějaký čas rozloučit, zaplatit a doufat, že mi nepřijde v továrním nastavení.

Jako sorry, ale u specifického telefonu za 40-50k očekávám nejen možnost připojištění se spoluúčastí, tak i servis na nějaké úrovni ohledně dostupnosti a rychlosti. Jakýkoliv problém s 1+ Open totiž znamená mít z něj bezcenné těžítko a to si každý rozmyslí.

Ps: jak dlouho je Open na trhu? Že by u něj již bylo nutné měnit po 1-1,5 roce fólie?
Jakub Dufka
Jakub Dufka
A co třeba antireflexní úprava displeje? Co třeba vylepšení (dnes naprosto) mizerné až nulové servisovatelnosti? Co třeba tak základní věc, jako Qi nabíjení?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze