Office zdarma pro Windows 10 je hotov, stáhnete si ho za 2 týdny

2

Když v zimě Mircrosoft uvedl, že připravuje programy Office pro Windows 10, mnoho uživatelů zajásalo. Microsoft Office jsou nejpoužívanějším kancelářským balíkem vůbec a samostatné aplikace zdarma, i když neplnohodnotné, chyběly ve Windows Store mnoha uživatelům. Při uvedení však byly dostupné pouze v novém Windows Store Beta, pro ty, kteří testovali Windows 10. Nyní uvedl The Verge, že jsou aplikace již hotové.

Aplikace Office nejsou plnohodnotnými Office, tak, jak je známe z desktopového prostředí. Jedná se o volně stáhnutelné, samostatné aplikace, konkrétně tedy Word, Excel a PowerPoint, které jsou ořezané a některé funkce jim tak chybí. K základnímu použití ale stačí a rozhodně se nejedná o verzi poznámkového bloku. Jsou také přizpůsobené dotykovému ovládání, ale lze je ovládat i tradičně myší a klávesnicí.

Mnoho uživatelů na tyto aplikace čeká zvláště kvůli jejich dostupnosti zdarma. Prozatím je mohli vyzkoušet testeři Windows 10, kde byl přítomný i nový Windows Store Beta. Aplikace jsou prozatím označeny jako „Preview“, avšak podle The Verge co nevidět tento popisek zmizí a tím pádem budou aplikace připraveny na finální vypuštění Windows 10, které mají přijít 29. července.

Zdroje: anandtech.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 17. 7. 2015 08:24
Aká je pravdepodobnosť že MS uvoľní tento Office aj pre staršie OS (windows 7, 8, 8.1) ? Asi žiadna predpokladám ale bolo by super ak by bola možnosť využiť tieto balíky aj na starších OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze