Podívejte se na prodejní balení LG Watch Style (3× aktualizováno)

8

Pár dní po prozrazení termínu vydání Android Wear 2.0 se objevují i první informace o chytrých hodinkách, které chystá Google. Tyto nové hodinky vyrobí LG a ponesou již nejnovější operační systém. Kromě toho se můžeme těšit na zajímavé funkce a příjemný design. Na podrobnosti si musíme počkat do 9. února.

Aktualizováno 6. 2. 2017

Pár dní před oficiálním představením nových hodinek se odkrývá i finální podoba prodejního balení. Hodinky nesou kódové označení LG-W270, k dispozici bude 512 MB paměti RAM a baterie nabídne kapacitu 240 mAh. To, že se bude jednat o „stylovku“ potvrzuje také fakt, že hodinky nenabídnou podporu senzoru srdečního tepu, LTE, GPS ani NFC. Chybět však nebude certifikace IP67.

LG Watch Style

Aktualizováno 2. 2. 2017

Pár dní před oficiálním představením hodinek se dozvídáme konečnou cenu obou modelů. Lépe vybavené LG Watch Sport vyjdou na 349 dolarů, tedy zhruba 10,5 tisíce korun včetně DPH, designově povedenější alternativa v podobě LG Watch Style budou o 100 dolarů levnější, k dostání tedy budou za zhruba 7,5 tisíc.

Aktualizováno 24. 1. 2017

Uběhlo pár dní a nyní se můžeme podívat i na první oficiální snímek, který zobrazuje podobu obou připravovaných hodinek Watch Sport a Watch Style. Watch Sport budou vybavenější verzí, avšak zřejmě nenabídnou možnost měnit si pásek za vlastní, Watch Style pak budou osekanější verzí, avšak soustředit se budou právě na styl, tedy nabídnou i možnost vyměnit si pásek dle libosti. Verze Watch Sport bude mít dokonce hned 3 tlačítka, verze Watch Style si vystačí jen s jediným, a to prostřední korunkou. K oficiálnímu představení dojde již 9. února.

LG Watch Sport a Watch Style

Původní informace z 17. 1. 2016

Dnes jsme vás informovali o tom, že nová verze Android Wear 2.0 dorazí oficiálně již 9. února, tedy za zhruba 3 týdny. Nyní se dozvídáme další zajímavou zprávu – nová verze se bude prezentovat hned na dvou nových hodinkách, které pro Google vyrobí LG. Jak se již spekulovalo dříve, hodinky nebudou dostupné pod označením Pixel, které by je řadilo do rodiny produktů Googlu, ale ponesou označení přímo po výrobci – tedy společnosti LG.

LG Watch Sport a Watch Style

LG po boku Googlu představí hned dvoje nové hodinky, konkrétně Watch Sport a Watch Style. Verze Watch Sport nabídne 1,38palcový OLED displej s rozlišením 480 × 480 pixelů, 768 MB paměti RAM, 4 GB interní paměti a baterii s kapacitou 430 mAh. Ve funkční výbavě nebude chybět podpora Wi-Fi, Bluetooth, LTE, GPS a NFC. K dispozici bude i senzor tepové frekvence a odolnost dle certifikace IP68. Co potěší o trochu méně je spekulovaná tloušťka, která by měla překročit 14 milimetrů (14,2 mm). K dispozici budou dvě barevné varianty, konkrétně titanová a tmavě modrá.

TIP: Android Wear 2.0 dorazí již 9. února (aktualizováno)

LG Watch Sport a Style

LG Watch Style budou více zaměřeny na design, LG se bude soustředit i na výměnné pásky. K dispozici budou i zajímavější barevné varianty – konkrétně stříbrná, zlatá, titanová a růžová. Bohužel se funkční výbava smrskne, chybět bude jak GPS, tak také NFC, LTE a senzor tepové frekvence. Odolnost bude zaručena dle certifikace IP67.

Verze Style bude menší, nabídne 1,2palcový P-OLED displej s rozlišením 360 × 360 pixelů. K dispozici bude 4GB interní paměť, 512 MB paměti RAM a baterie s kapacitou 240 mAh. Hodinky budou výrazně tenčí, konkrétně 10,8 milimetru. Obě verze hodinek spojuje přítomnost kovové korunky, která budou sloužit jak pro základní ovládání, tak také pro spuštění hlasového asistenta Google Now.

Obě verze hodinek se představí 9. února, přičemž na americkém trhu budou dostupné již o den později. Další trhy budou následovat postupně, konkrétně v únoru a březnu.

Technické parametry LG Watch Sport

Kompletní specifikace
Konstrukce45,4 × 51,2 × 14,2 mm, ? g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ?, zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor430 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?

Technické parametry LG Watch Style

Kompletní specifikace
Konstrukce42,3 × 45,7 × 10,8 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (18 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor240 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?

Zdroje: venturebeat.com, gsmarena.com, theverge.com, pocket-lint.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
DV
Pokud nebude vydrz pri aktivnim pouzivani smart a sport funkci alespon tyden, tak davam minus, bez ohledu na to, ze nevypadaji spatne.
Martin
Paráda, Ještě letos od LG vyjdou dvoje hodinky.
Jirka.S
Bez lte potažmo sim nemají a dne chytré hodinky cenu, to si člověk může rovnou koupit nějaké pěkné designové klasické hodinky, mám teď hodinky z činy za pár babek se sim a přestěhovat telefonní funkce na ruku je skvělá věc, člověk má telefon u sebe prakticky neustále (i tam kde by ho mít nemohl) a na ostatní věci jako bláznivej Facebook nějaké brouzdání po netu, aplikace apod může mít člověk menší tablet či ten telefon (ale mít ho nemusí protože zítra zavolá z ruky) no své sw3 jsem pomalu hodil do koše a dokud nějaký z těchto výrobců neprojde se sim v hodinkách, zůstávám věrný Číně.
Adam
Ano! Není nad to srovnávat sporttestery se smartwatch. Taky mi Suunta vydrží týdny, a to samé v dohledné době rozhodně neočekávám u hodinek, kde displej tvoří OLED displej s vysokou světelností.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze