Android Wear 2.0 dorazí již 9. února (aktualizováno)

7

Dlouze vyhlížená aktualizace operačního systému pro chytré hodinky se blíží. Google rozeslal vývojářům informační e-mail, ve kterém mimo jiné zmiňuje, že aktualizace začne být šířena již během února 2017. Nově již známe dokonce konkrétní datum.

Android Wear 2.0
Android Wear 2.0

Aktualizováno 17. 1. 2017

Příchod aktualizace na Android Wear 2.0 je už opravdu velmi blízko. S konkrétním termínem totiž přišel známý Evan Blass, který zveřejnil, že aktualizace bude vypuštěna 9. února 2017.

Původní informace z 12. 1. 2017

O nové verzi systému Android Wear se hodně mluvilo v loňském roce, kdy jsme také zkoušeli vývojovou verzi. Na podzim však Google posunul termín vydání na začátek roku 2017 a začalo další čekání. To se však již pomalu chýlí ke konci. Americká společnost v e-mailu adresovaném vývojářům potvrdila, že aktualizace dorazí v únoru 2017. Pokud jste majiteli chytrých hodinek s Android Wear, jistě vás zajímá, zda obdržíte aktualizaci. V tuto chvíli je v plánu hned pro několik různých modelů.

TIP! Vyzkoušeli jsme nový Android Wear 2.0: všechno je jinak

Přehled chytrých hodinek, které využijí Android Wear 2.0

Systém Android Wear 2.0 přinese spoustu nových funkcí. Například by se měla objevit upravená verze obchodu Google Play a aplikace pro hodinky již nebude nutné stahovat skrze telefon. Pro tyto účely musí vývojáři upravit své aplikace. Pakliže tak neučiní, nebudou se v obchodě zobrazovat. Text už nově budete moci zadávat kreslením na displej. Změny doznají také watchfaces (ciferníky), které si budete moci více upravit a například do nich přidávat pro vás důležité informace.

Android Wear 2.0 Developer Preview

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Je zvláštní, že motoroly 2015 update dostanou, a Sony SW3, kde to Sony slíbilo, ho nedostanou...
Hana Došková (Stodynka)
Hana Došková (Stodynka)
Těšila jsem se na update Android Wear. Mé Huawei Watch čekání nevydrželi a odešla mi na nich bohužel baterie. Nakonec jsem neodolala a koupila jsem si Samsung Gear S3, tak snad nebudu této volby litovat. Měla jsem Android Wear ráda. Po systémové stránce mi vše fungovalo jak mělo. Manželovi se odpojovali a nechodili mu včas notifikace. Nakonec taky přešel na Samsung hodinky. I tak jsem zvědavá na to co v Googlu vymysleli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze