První dojmy ze sympatických hodinek LG Watch Sport a Style

8

O nových hodinkách od LG víme již delší dobu, ale až teprve na MWC v Barceloně se nám dostaly do rukou. Masivnější sportovní verze je napěchovaná funkcemi, zatímco stylovější varianta sází na menší rozměry a elegantní šmrnc. Obě verze mají tedy co nabídnout a míří na úplně jinou klientelu. A co na ně říkáme my?

LG Watch Sport a Style – MWC 2017

LG Watch Sport

Začneme vybavenější verzí Sport, která se nám dostala na zápěstí jako první. Hodinky jsou skutečně masivní, displej má 1,38 palce a vysoké rozlišení 480 × 480 pixelů, takže je obraz krásně jemný. Skutečně pěkně se na něj dívalo a podání barev bylo živé. Zajímala by nás však čitelnost na přímém slunci, kterou zkrátka v halách MWC nevyzkoušíme.

V hodinkách běží konečně také Android Wear 2.0, který zde sviští jedna báseň. V systému se lze pohybovat otočnou korunkou neskutečně rychle a prostředí se ani jednou neškubne. Obzvláště se mi líbila dvě tlačítka, která dělají korunce společnost. Ta se totiž dají naprogramovat dle vašich potřeb a můžete si tak snadno usnadnit ovládání na zápěstí.

Zmíním také, že jsou hodinky poměrně vypasené, v pase mají 10,8 mm, což znamená, že pro menší ruce nemusejí být zrovna pohodlné. Obzvláště když vás bude do ruky tlačit obří korunka jako mě. Velmi tuhý pryžový pásek se navíc do ruky nepříjemně zakousne. Ona tloušťka má však své opodstatnění, jelikož tu máme poměrně velkou 430mAh baterii, která by mohla v kombinaci se speciálním procesorem Snapdragon Wear 2100 zajistit velmi slušnou výdrž. Potěší také certifikace IP68 nebo odolné sklo Gorilla Glass 3.

Technické parametry LG Watch Sport

Kompletní specifikace
Konstrukce45,4 × 51,2 × 14,2 mm, ? g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ?, zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor430 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?

LG Watch Style

Watch Style jsou znatelně menší než jejich sportovní sourozenec, a tak padnou výborně lidem s menší rukou nebo příslušnicím něžného pohlaví. Zmizela nám sice dvě tlačítka, ale na druhou stranu se mi mnohem více líbila korunka, se kterou se mnohem lépe ovládal Android Wear 2.0. Hodinky byly neskutečně lehké a tenké, což však odpovídá tak téměř poloviční baterii a absenci senzorů vespod hodinek. Pro sportovce tedy tyto hodinky určitě nejsou, těm poslouží jasně pojmenovaný předchozí model.

TIP! LG Watch Style a Watch Sport oficiálně: design, nebo funkce?

Pěkný byl však 18 mm tenký pásek z pravé kůže, který byl velmi příjemný a snadno se obepnul kolem ruky. Menším rozměrům odpovídá také menší displej – konkrétně 1,2 palce s rozlišením 360 × 360 pixelů. Také hmotnost je značně nižší, díky čemuž jsem hodinky na zápěstí skoro ani necítil. Kompromis však nenastal u procesoru, kde je stále Snapdragon Wear 2100. S hodinkami Watch Style jsem tedy opět naprosto plynule prokličkoval celým systémem bez jediného zaváhání.

Stále tu máme také krycí sklo Gorilla Glass 3, byť certifikace zvýšené odolnosti se bohužel snížila na IP67. Společně s odolností ovšem klesla také cena, jelikož Style si pořídíte již od 7,5 tisíce korun, zatímco nadupané Sport z vaší kapsy odčarují hned 10,5 tisíce.

Technické parametry LG Watch Style

Kompletní specifikace
Konstrukce42,3 × 45,7 × 10,8 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (18 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor240 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?
Diskuze ke článku
Jirka.S
Cena je někde potvrzena? Já že v ČR ještě stanovena není a na americkém trhu se prodávají za cca 9tis. To je jen váš odhad české ceny?
Verva
Design mě moc neoslovuje. Spíš přemýšlím, že své sony sw3 vyměním za ty nové Huawei Watch 2. Zajímavé pak bude jejich srovnání, ale design mají huawei výrazně hezčí.
David
Vodotěsnost opět nedostatečná pro model ,,sport,, IP68 nesplňuje parametry pro plavání a potápění - takové hodinky nejsou opravdu sportovní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze