Dejte sbohem Galaxy A5 (2018). Nová generace ponese nejspíš název Galaxy A8

6× aktualizováno
Dejte sbohem Galaxy A5 (2018). Nová generace ponese nejspíš název Galaxy A8
  • V benchmarku Geekbench se objevil opět model Galaxy A5 (2018) s novým procesorem Exynos 7885
  • Telefon nabídne také čtečku otisků prstů na zádech pod fotoaparátem, Infinity Display a tlačítko Bixby
  • Výbava čítá rovněž 4 GB RAM a zatím stále Android 7.1.1 Nougat
  • Zařízení se zároveň pravděpodobně přejmenuje na Galaxy A8

Aktualizováno 05. 12. 2017

Další uniky ohledně nové generace telefonů řady Galaxy A od Samsungu nasvědčují změně názvu. Písmeno A má zůstat, avšak podle záznamu registrace z oficiálních stránek Bluetooth má zařízení od Samsungu s kódovým označením SM-A530F nést označení Galaxy A8. Je tedy pravděpodobné, že chce korejský výrobce více svázat telefony řady A se svými vlajkovými loděmi, což dává smysl.

Samsung Galaxy A8 - Bluetooth

„Áčka“ jsou považována za telefony, které získávají funkce a vzhled z předchozích vlajkových modelů. Vzhledem k nasazení nového Infinity displeje i u těchto levnějších smartphonů je tedy jasné, že chce na podobnost s Galaxy S8 Samsung řádně upozornit. Jen je otázkou, zda se stále dočkáme tří velikostí telefonů jako doposud, nebo přejdeme pouze na dva modely Galaxy A8 a A8+ jako v případě řady S.

Aktualizováno 13. 11. 2017

Nová generace modelů Galaxy A je vždy představena na sklonku či přelomu roku. Nejinak by tomu mělo být v letošním roce. Brzké představení potvrzuje nejen zaregistrování u amerického úřadu FCC, ale například i zanesení modelu s označením SM-A530N na oficiálních stránkách Samsungu. Pod tímto označením se skrývá konkrétně Samsung Galaxy A5 (2018). Je však zcela jasné, že společně s ním se představí i menší a větší verze, tedy modely Galaxy A3 (2018) a Galaxy A7 (2018).

Aktualizováno 16. 10. 2017

Příchod nové generace Samsungů řady Galaxy A je na spadnutí. Četnost úniků stoupá a po několika dnech se opět můžeme podívat na další rendery, které tentokrát zachycují konkrétně modely Galaxy A5 (2018) a Galaxy A7 (2018). První jmenovaný má mít 5,5palcový displej, zatímco druhý dokonce 6palcový displej. Rozlišení u obou dvou bude shodné a to 2 160 × 1 080 pixelů. Pokud Samsung novinky nepředstaví na sklonku roku, očekává se jejich premiéra na lasvegasském veletrhu CES 2018, který startuje v prvních dnech roku 2018.

Samsung Galaxy A5 (2018) a Galaxy A7 (2018)

Aktualizováno 11. 10. 2017

Po týdnu opět slyšíme o budoucí, již čtvrté, generaci Samsungů Galaxy A. Ta se bude logicky pyšnit přídomkem roku – 2018. Již níže byla odhalena pravděpodobná podoba nových modelů, které se inspirují současnou vlajkovou lodí Galaxy S8. Displej naroste na téměř čelní stranu, což dále potvrzují i dnešní úniky. Nová „Áčka“ se však s největší pravděpodobností obejdou bez zakřivení displejů. Fotografie pouzder současně potvrzují umístění čtečky těsně pod fotoaparát. Rozpoznat to lze dle výřezu v zadní části krytu.

Samsung Galaxy A5 (2018)

Aktualizováno 4. 10. 2017

Po dílčích únicích o výbavě či vzhledu se dnes můžeme podívat na pravděpodobnou podobu budoucí řady smartphonů Galaxy A (2018). Ta zdá se přebere design současných modelů Galaxy S8, a můžeme se proto těšit na Infinity displej takřka po celé čelní ploše. Prozatím neznáme rozlišení, ale vzhledem k nižší ceně lze očekávat 2 220 × 1 080 pixelů, aby odpovídalo poměru stran 18,5:9. Za povšimnutí stojí potvrzení čtečky otisků prstů pod fotoaparátem, což je vhodnější pozice než hned vedle fotoaparátu. Snímky z boku pak odhalují, že by se do řady Galaxy A mohl podívat asistent Bixby. Představení nových telefonů by mohlo proběhnout na sklonku roku.

Samsung Galaxy A (2018)

Aktualizováno 26. 9. 2017

O hardwaru budoucí generace Galaxy A5 (2018) jsme si psali již dříve a nyní se nám telefon opět ukázal v benchmarku Geekbench, díky kterému víme, že lze pravděpodobně očekávat procesor Exynos 7885 taktovaný na 1,59 GHz. Ten doplňují 4 GB RAM a bohužel zatím stále Android 7.1.1.

Samsung Galaxy A5 (2018)

Mnohem zajímavěji ovšem vypadají uniklé rendery krytu, které nám dají představu o celkovém designu a konstrukci nejen Galaxy A5 (2018), ale i A7 (2018). Předně si musí každý všimnout čtečky otisků prstů na zadní straně, která však nekopíruje Galaxy S8, ale přesunula se nám na mnohem vhodnější místo pod fotoaparát. Není sice stále největší a možná bude stále trochu moc vysoko, ale rozhodně je to nesrovnatelně lepší umístění než u S8 a Note8.

A proč je čtečka vlastně na zádech? Samsung totiž pokračuje v trendu, kdy řada A vždy dostává vlastnosti posledních vlajkových lodí. Můžeme se tedy pravděpodobně těšit na Infinity Display, který má svými tenkými rámečky zdobit přední stranu. Dále si můžeme na obrazcích vidět také přítomnost Bixby tlačítka, kterým Samsung vybaví i levnější modely.

Původní informace z 22. 8. 2017

Samsungu se podařilo i letos značně vylepšit své telefony střední třídy z řady A a jak se zdá, verze pro rok 2018 budou ještě o kus dál. V databázi benchmarku Geekbench se totiž na chvíli ukázalo zařízení Samsung-A5300, jehož záznamy však byly okamžitě staženy a je tedy otázkou, o jak pravdivou informaci se vlastně jedná.

Samsung Galaxy A5 (2018)

A5 v názvu zařízení každopádně odkazuje na modelovou řadu, zatímco následující číslo 3 nám sděluje číslo generace, která je tedy v tomto případě již čtvrtá, jelikož značení začíná nulou. Naopak nula na konci značí, že se jedná o model určený pro čínský trh a Hong Kong. Zařízení dokázalo v benchmarku docílit velmi slušného skóre a z tabulky pod ním můžeme vyčíst, že v něm nalezneme nový Snapdragon 660, 6 GB RAM a Android 7.1.1.

Zůstává však otázkou, zda se v benchmarku objevila nová upravená verze A5 čistě pro čínský trh, spekulovaný model A5 Pro, či rovnou budoucí generace.

Samsung Galaxy A5 2017 – videopohled

Zdroj: conceptleaks.com, phonearena.com, gsmarena.com, browser.geekbench.com, gsmarena.com, weibo.com, mysmartprice.com, samsung.com

Diskuze ke článku
haha
tak to je uplne kravina tohle :D
mrtva_zizala
boha kokotiny vymejsli, zlate domovske tlacitko a v nem ctecka otisku prstu...
Tomáš Sojka
Tomáš Sojka
Aha tak to vypadá že duálního fotoaparátu se tady ještě nedočkáme. To pouze v případě připravenosti Samsungu na technologie o kterých mluví od vzniku S8. Jedná se o čtečku otisků v samotném displeji. Pokud by se jim to ovšem podařilo viděl bych to že dají přednost využití této technologie na S9 a na Áčku nám potom přidají duální fotoaparát nebo Iris skener. Což by zase zvedlo prodejní cenu.
Martin P
Z Přední části vypadá jak LG Q6.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze