Obchod Google Play a androidové aplikace přichází na Chrome OS

Kromě mobilního Androidu dává Google stále více prostoru i operačnímu systému Chrome OS, který je určený pro levné notebooky. Už dlouho se objevují zprávy o sbližování obou systémů. Google nyní konečně potvrdil na internetových stránkách vývojářské konference Google I/0, že aplikace pro Android přichází do Chrome OS.

Už v dubnu se přitom objevil důkaz v podobě vývojářské verze platformy Chrome OS s možností na ní spouštět aplikace pro Android. Google přitom chce nalákat co nejvíce vývojářů, aby optimalizovali své aplikace pro běh na Chromebooku a nabízí jim k tomu i pomoc svých vlastních inženýrů. Prvních 50 vývojářů navíc dostane Chromebook zdarma.

Chrome OS

Zásadní pro rychlé rozšíření androidových aplikací v Chrome OS přitom je, že je bude možné stahovat přímo z Google Play a vývojáři je nebudou muset nahrávat do internetového obchodu Chrome. V současnosti již přitom některé Android aplikace, jako Duolingo, Evernote, Sight Words, a Vine na Chrome OS běží díky App Runtime for Chrome.

Loni na podzim se objevila zpráva, že Google plánuje spojit svůj Chrome OS s Androidem. Očekává se, že nový a hlavně jediný operační systém bude spuštěn v roce 2017, ačkoliv časný build by mohl být odhalen už letos. Současný vývoj situace se tak zdá být dalším krokem k uskutečnění tohoto cíle.

Zdroje: fonearena.com, 9to5google.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze